Close

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 116

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maroo
    [No i ddMON będzie miał nową pożywkę

Trzeba bylo lepiej poczekac a tak to teraz bedzie..
    Pozdrawiam sqbany
    Nikon D300 +tout le bazar

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez antonjo
    No tak ale Co za różnica ? Czy ostrość "straight form camera" jest aż tak istotną cechą, różnicującą dSLR od Compacta ?
    jasne ze nie.. same RAW'y wymuszaja pozniejsza obrobke, a wiele ludzi z nich korzysta (ja nie, ale to tak na uboczu).. wiec wyostrzanie nie jest zadnym problemem...

ale jak jeszcze raz ice bedzie sie bral za dyskusje o ktorej pojecia nie ma, a w dodatku bedzie slepo powtarzal ciagle to samo, nie starajac sie czytac co pisza inni, to poprosze admina zeby go wywalil z forum .. bo juz mi rece opadaja na tego goscia..

mial canona g3 - uwazal go za najlepszy aparat swiata
    teraz ma d70 - i to znow najlepszy sprzet na swiecie..
    chyba kolejny aparat jaki kupie, bedzie taki sam jak ice'a

Domyślnie

A miałem wcześniej napisać, że Czacha czyta nasze forum.

A jak Czacha określisz ostrość długich zoomów w hybrydach?
    I nie mam na myśli tych z ogniskowymi około 450mm (w przeliczeniu), wystarczy do ok. 200mm.
    Mi się wydaje, że one dają zadowalającą ostrość do ok. 100mm, później wygląda to blado.
    Do lustrzanki możesz sobie zapiąć jakieś dobre długie szkło (niech to nawet będzie jakaś L-ka) i zaręczam, że będzie o niebo lepiej.

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Ech bo zamknę wątek

Domyślnie

Czacha popros administratora jak sam sobie nie radzisz.... popros i kup olka ,bedziesz mial ostre fotki

Domyślnie

Czacha.
    Jesteś jeszcze?

Anonymous
    Gość

Domyślnie

maroo, masz racje.. przewaga przy takich odleglosciach jest znaczna
    jednak testy rozdzielczosci oraz ostrosci w laboratoriach przeprowadza sie na mniejszych odleglosciach.. jest to 50'krotnosc ogniskowej (nic nie mieszam?) ...

mozna by pisac w jakich przypadkach ostrosc z dslr bedzie lepsza... wiadomo ze lepsza bedzie z topowych modeli zarowno nikona jak i canona.. ale tam watek jest o d70 i 300d.. i to bez zadnych odjechanych szkielek.. chodzi o fotografie macro.. czyli naprawde niewielkie odleglosci..

.. ale ice musial wtracic te jego 70'tke

Domyślnie

Witaj Czacho ,

nie odzywałem się do tej pory, bo programowo staram się nie dawać wciągać w dyskusję o wyższości... (etc.). Ponieważ zdażyło nam się parę razy na grupie pogadać i parę razy sympatycznie pospierać - po pierwsze: nigdy nie miałem wrażenia, że jesteś zaślepionym zwolennikiem jakiegokolwiek systemu; po drugie - Twoje ew. uwagi o "lepszości" C. odbierałem jako żarty, czasem nieco przekorne ale nie będące dowodem jakiegokolwiek zaślepienia.

Co więcej - ani ja, ani - jak sądzę - większość użytkowników tego forum również na jakiekolwiek zaślepienie nie zapadła. Inna rzecz, że lubimy swoje puszki, ale to chyba normalny objaw - rekompensuje to nam wszystkie ich wady

W sprawach ostrości kompakt vs. dSLR głosu, pozwolicie, nie zabiorę (jako były właściciej S602'ki ), chciałbym tylko prosić, by dyskusja o tym nie nabrała niepotrzebnej ostrości.

Pax Vobiscum, Panowie. Zdjęcia róbmy. Możliwie najlepsze.

Dobrego światła życzę, Czacha -
    - Wojtek J.K.

Domyślnie

Ale olek wygląda jak gruszka do zbierania moczu...

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Wojtek, no bo ja nigdy nie staralem sie udowodnic ze 300d jest lepszy od D70.. tak to jest jak ludzie nie czytaja ze zrozumieniem dobrze ze chociaz jedna osoba zalapala o co chodzi

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów