Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Nikon L12

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariusz802 Zobacz posta
    Witam . dziekuje za odpowiedz w sprawie tej daty na zdięciach. ja swego czasu uzywałem do mojego aparatu SONY DSC S 600 bateri 2500 forever, i powiem tobie że sprawowały sie dobrze . Kolega mnie namówił na mocniejsze baterie 3200 firmy mi nie znanej Star power, i powiem tobie że okazały sie niewypałem jeżeli chodzi o wydajność. Czyli okazuje sie że jaka by nie była firmówka, to zawsze jest jakaś gwarancja że to jest coś lepszego , a koszty są porównywalne. A tak przy okazji ile można zrobić zdięć tym aparatem na jednym komplecie akumulatorków?
    pozdrawiam Mariusz
    Witam!

Dziękuje za informacje o żródle zasilania.
    Co do linuxa to niestety nie mam pojęcia czy aparat współpracuje z tym systemem.A jezeli chodzi o liczbe zdjec to jeszcze nie sprawdzilem tego (w opisie pisali chyba o 150 na akumulatorach nikona).Kupilem wlasnie ladowarke GP i akumulatory 2700 wiec jak sprawdze wydajnosc aparatu i baterii napisze na forum.

Pozdrawiam

Michał

Domyślnie

Witam . Dzieki za odpowiedz.mam jeszcze jedną prosbe , czy było by mozliwe abyś mi wysłał jakiekolwiek zdięcie na którym jest wgrana data i czas lub to i to razem. chciałbym spojrzec w jakim formacie i jak duże cyfry na zdięciu. podaje adres: [email protected]
    pozdrawiam Mariusz

Domyślnie

no to sie wyjasnilo, zrobilam reklamacje odnosnie tej instrukcji i dostalam odpowiedz telefonicznie ze to sie pierwszy raz zdarzylo i poczulam sie jak bym ta instrukcje specjalnie wyrzucila do smieci i prosila o nastepna, maja mi rzekomo wyslac jak zalatwia, dzieki za informacje, przynajmniej wiem ze nie jestem taka pechowa jak myslalalam, a aparacik jest super, zdjecia piekne. pozdrawiam

Domyślnie

Witam, szukam aparatu od 600 do 700 zł, jak na razie zastanawiam się nad Nikonem L12. Czy to dobry wybór z tego przedziału cenowego?
    pozdrawiam
    Michał

Domyślnie

wg mnie długi czas ładowania lampy nie ma nic współnego z ilością megapixeli....co ma pierrnik do wiatraka... kup pan sobie lepsze baterie i bedzie MOZE lepiej a jesli nie to trudno, ten typ tak ma ale faktycznie bardzo długo jak na taka mikro lampkę...
    Nikon d70s, 18-70, 70-300, Zenitar 16mm., 50 1.4

Domyślnie

Witam.

Mam problem z zdjęciami robionymi w nocy, np. zagwieżdżonego nieba - wszystkie wychodzą w zupełnie zielonych odcieniach, tak jakby by były robione przez noktowizor. Przed zakupem L12 bawiłem się trochę L2 i tam zdjęcia nocne odwzorowywały faktyczne kolory. Nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez azhag Zobacz posta
    witam,

czy ten aparat współpracuje z Linuksem?
    tak, jak prawie kazdy nikon (chyba ze masz cos starsze niz 5 lat, wtedy nie recze). PTP dziala w wiekszosci przypadkow, mass storage prakcznie zawsze.

zreszta fotki z dowolnego aparatu zrzucisz pod linuksem czytnikiem kart
    podpis nieczytelny

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa/Zamość

Thumbs down

Witam wszystkich Forumowiczów.
    Od niedawna jestem posiadaczem L12 i jestem z niego strasznie zadowolony.
    Mam prawdopodobną odpowiedź na jedno z powyższych pytań i sam mam jedno pytanie.

ODPOWIEDŹ: często jest tak, że sprzedawca zabiera sobie instrukcje i sprzedaje ją oddzielnie tłumacząc klientowi, że nie było (znam ten przypadek gdy kupowałem Nikona F65) - sprawdziłem inne pudełka i wszędzie były, tylko nie w moim, które podał mi sprzedawca.

PYTANIE: czy L12 może robić za kamerkę internetową? Pytam, ponieważ nie instalowałem softa z płyty (wolę ręcznie kopiować zdjęcia - dla mnie to jest łatwiejsze i przyjemniejsze) i nie wiem, czy po zainstalowaniu aparat będzie mógł robić za kamerkę internetową? Mam nadzieję, że ktoś pomoże.

Pozdrawiam
    Cyfróweczka - Nikon L12 - to jest to
    Analog - Nikon F65 - wymiata

Domyślnie

ja do swojego L12 dostalem dwie instrukcje, skrocona i pelna:

-a tak przy okazji jaka macie wersje, bo ja made in japan
    jedynie obiektyw przy powrocie z max zoomu glosno chodzi -a jak u was?
    Pozdrawiam! Prezes Klubu "TĘCZA"

D200 18-70 50/1.8 -narazie tyle

azhag
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valwit Zobacz posta
    tak, jak prawie kazdy nikon (chyba ze masz cos starsze niz 5 lat, wtedy nie recze). PTP dziala w wiekszosci przypadkow, mass storage prakcznie zawsze.
    dziękuję za odpowiedź
    L12 został wypuszczony jakoś na początku 2007, natomiast najnowszy libgphoto2 pochodzi z grudnia '06, dlatego wolę się dopytać (a z tego co wyczytałem na stronie nikona firma urocczyście się wypina na ten system)
    z tego, że UMS działa bez problemu doskonale zdaję sobie sprawę, tylko z tego co wiem L12 jako UMS nie działa

Cytat Zamieszczone przez Valwit Zobacz posta
    zreszta fotki z dowolnego aparatu zrzucisz pod linuksem czytnikiem kart
    też rozwiązanie (zwłaszcza, ze czytniki są tanie jak barszcz), nie wpadłem na to

----

Edit:
    W domyślnie ustawionym trybie PTP aparat nie jest obsługiwany, jednak w opcjach można ustawić, aby aparat działa w trybie UMS -- wtedy nie ma żadnych problemów
    Ostatnio edytowane przez azhag ; 14-07-2007 o 10:19

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów