Zależy mi tylko na nowym sprzęcie, nie znam się dlatego pytam co myslicie![]()
Szukaj
Zależy mi tylko na nowym sprzęcie, nie znam się dlatego pytam co myslicie![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Szukam nowego aparatu do 800zł.
Nie mam żadnych konkretnych wymagań, mają być najlepsze zdjęcia z tego przedziału cenowego. Oglądałem kilka aparatów i byłbym wdzięczny za pomoc w wybraniu najlepszego z nich lub podanie innego, który będzie lepszy od podanych niżej:
Nikon Coolpix L820
Fuji FinePix S4800
Canon PowerShot SX500
Panasonic DMC-LZ30
Samsung WB110
Olympus SP-820 UZ
Sony DSC-H200B
Jeszcze znalazłem taki SONY DSC-H300, bardzo będzie się różnił od H200 jeśli chodzi o jakość zdjęć ?
pomoze ktos, mam takie samo pytanie jak lisekx
Witam
Nie jestem jakimś profesjonalistą jeżeli chodzi o fotografowania - ale coż juz tam wiemNie rozumiem dlaczego tak pojechaliście po L820... Mam go od ponad miesiąca. Zrobiłem nim zdjęcia praktycznie we wszystkich warunkach ( słońce, noc, zmierzch, wnętrze z bardzo dobrym oświetleniem, kolacja przy świecach
) Ten aparat robi naprawdę ładne zdjęcia - nie wiem co wy od niego chcecie. Jasne - nie jest to lustrzanka za 2500 zł. Jest to kompakt za 600 zł i wart jest swojej ceny. Uważam, że Ewa nie powinna tak na gwałt go sprzedawać, tylko wczytać się w ustawienia i możliwości i porobić kilkadziesiąt zdjęć naprawdę niezłej jakości... Miałem przyjemność porobic zdjęcia Samsung NX100 i DMC-FZ 45 - jedyne wyczuwalne różnice były tylko na zdjęciach w pomieszczeniach słabo oświetlonych, gdzie l820wcale nie wypada najgorzej...Resztę pozostawiam własnej ocenia
![]()
Z małych kompaktów to NAPRAWDĘ DOBRĄ jakość zdjęć dają modele Coolpix P300/P310/P330 - sugeruję rozejrzeć się za nimi, ewentualnie dołożyć parę złotych. Nie znam nikogo, kto po zakupie ww modeli żałowałby decyzji.
http://allegro.pl/nikon-coolpix-p310...818868647.html
Nikoniarz-majsterkowicz
Posiadam P300 , jedyny jego minus jak dla mnie to czas przy robieniu wielokrotnej ekspozycji sztucznie na 1/30 ( a da sie utrzymać 1/10 s) i to, że by zmienic ISO trzeba wejść w menu ...
A700, Sigma 100-300/4, MTO , troche CZJ
Jednak (S)tara miłość nie rdzewieje
Fotki z Nikona P330
188lv26.jpg photo - matinee72 photos at pbase.com
Ostatnio edytowane przez se8 ; 25-12-2013 o 17:14
Miałem P300 i byłem z niego bardzo zadowolony.
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Skontaktuj się z nami