Close

Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 185

Wątek: Sony RX10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikar39 Zobacz posta
    Dwa pstryki z rx10 ,ISO 500
    https://db.tt/NaDWVPTK
    Po delikatnej obróbce
    https://db.tt/pXiZE1BP
    Po co zamieszczasz fotki które po kilku dniach są niedostępne ??

A tak w ogóle to do mnie właśnie jedzie RX10 - jutro ma dotrzeć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andreas1947 Zobacz posta
    Po co zamieszczasz fotki które po kilku dniach są niedostępne ??

A tak w ogóle to do mnie właśnie jedzie RX10 - jutro ma dotrzeć.
    Będziesz zadowolony z jakości zdjęć ,a za fotki wrzucone przepraszam ,ale przypadkowo usunąłem folder na dropboxie.Przy okazji zapytam jak cena za aparacik?
    Nikon

Domyślnie

Dałem 3.550 zł z przesyłką za darmo. Wczoraj w południe do mnie dotarł. Zapakowany i zaplombowany plombami Sony. Wgrane już ma software 2.0. Na razie się poznajemy. Obrazek imho lepszy niż w LX100 którego tez posiadam.
    Brak mi zewnętrznej ładowarki , ale już zamówiłem i zapasowy akumulator też.
    Do szczęścia brakuje mi tylko filtrów. Procect lub UV oraz polara.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andreas1947 Zobacz posta
    Dałem 3.550 zł z przesyłką za darmo. Wczoraj w południe do mnie dotarł. Zapakowany i zaplombowany plombami Sony. Wgrane już ma software 2.0. Na razie się poznajemy. Obrazek imho lepszy niż w LX100 którego tez posiadam.
    Brak mi zewnętrznej ładowarki , ale już zamówiłem i zapasowy akumulator też.
    Do szczęścia brakuje mi tylko filtrów. Procect lub UV oraz polara.
    ja kupowałem w Media i dałem 3600zł więc podobna cena ,filtr już zakupiłem uv Hoya ,software też mam 2.0, żeby kręcić filmy w XAVC S 100kl/s musisz kupić kartę SDXC UHS 3 ,ja taką kupowałem ,64GB ,karty dość drogie ,ja dałem 250zł za 64GB ,zastanawiam się jeszcze nad lampą zewnętrzną F43M
    Nikon

Domyślnie

Lampa mi raczej nie potrzebna bo to będzie sprzęt na wycieczki. Muszę sobie sprawić jakiś nie za duży futerał. Mam na dzisiaj Lowepro Rezo TLZ 10 . Jest prawie idealny do aparatu tylko ma takie dość cienkie ścianki.
    Fajny byłby taki http://store.lowepro.com/adventura-tlz-20-ii ale kiedy będzie dostępny w Polsce nie wiadomo
    Ostatnio edytowane przez Andreas1947 ; 29-03-2015 o 20:39

Domyślnie

Witam,

Po kilku miesięcznych poszukiwaniach w końcu i ja teraz kupiłem Sony Rx10 - 3199 pln w Media Markt. Długo się zastanawiałem lecz w końcu nastąpiło przełamanie. Otóż w MM były wystawione wszystkie aparaty które rozważałem: Sony Rx10, rx100 mk3, A6000, Panasonic Lx100 i FZ1000. Spędziłem ponad 2 godziny i spojrzałem na aparaty nie co inaczej aniżeli czytanie testów, opinii itd. Tylko ten jedyny aparat sprawił mi ogromną radość operując nim w sklepie. Jestem mega zadowolony. Nie wiem o co chodzi z tą ładowarką ale w tym zestawie jest normalna ładowarka jak laptopa (troszkę mniejsza). Co do jakości zdjęć i możliwości tego aparatu na razie nie jestem w stanie nic więcej powiedzieć, gdyż dopiero zacznę testy.
    Teraz się zastanawiam jaki futerał dokupić aby utrzymać w miarę nie duże gabaraty (w porównaniu z lustrzankami) oraz jaki filtr dokupić i co on da? Jestem amatorem więc chętnie dowiem się coś więcej na ten temat.

Pozdrawiam

Domyślnie

Chodzi o ładowarki, pozwalające ładować akumulator POZA aparatem - coraz więcej producentów oszczędza na tym, i dostarcza tylko zasilacz USB, dający możliwość ładowania akumulatora w aparacie.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Ja zakupiłem na ebay.de futerał Sony LCJ-RXE. Udało mi się kupić za 29,90 €. Oczywiście przez znajomego w Niemczech bo do Polski nie wysyłali U nas w jednym ze znanych sklepów internetowych kosztuje 354 zł + koszty wysyłki.

Domyślnie

Futerał specjalnie stworzony do aparatu - bajka. Rzeczywiście w Polsce najtaniej kosztuje 354 pLN - to stanowczo za dużo. Muszę poszukać rozwiązania jak go kupić z zagranicy, albo poszukać podobnego futerału w Polsce.
    Powiedzcie mi dokładniej coś o tych filtrach i czy warto.

Z góry dziękuje

Domyślnie

Mam takie "skrzywienie" od wielu lat , że zawsze kupuje lub zakładam (jeżeli takowy (średnica) posiadam) na obiektyw filtr UV lub protect. Zawsze lepiej w razie czego uszkodzić szkło filtra niż soczewkę obiektywu. Ale to jest tylko takie moje zdanie. Po prostu zawsze tak robiłem i dobrze na tym wychodziłem.
    Są ludzie którzy uważają używanie takich filtrów za profanacje ale to ich sprawa.
    Co do filtra polaryzacyjnego to warto go mieć i zakładać latem do robienia zdjęć krajobrazów z niebem w tle.

Co do ładowarki zewnętrznej to dokupiłem sobie ładowarkę Newell i ogniwo tejże firmy. Ładuje zarówno oryginał i zamiennik. Jestem z niej bardzo zadowolony.
    Ostatnio edytowane przez Andreas1947 ; 19-05-2015 o 12:40

Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni