Wystarczyłby obiektyw 35 1.8 do 350gr maks
Coś takiego ze znaczkiem Batis chciałbym zobaczyć
Szukaj
Wystarczyłby obiektyw 35 1.8 do 350gr maks
Coś takiego ze znaczkiem Batis chciałbym zobaczyć
R | 35 | 50 | 135
Eee tam, 1,8 to ciemnica, i daje stanowczo za dużą głębię ostrości, tym się nie daje fotografować! Co najmniej 1,2 jest potrzebne!![]()
Jakby poskąpić ognia i lodu to z takim 35/1.8 pewnie dałoby się nawet zejść w granice 300g i jeśli byłoby takie cuś optycznie ok to dla mnie mogłoby być nawet ze znaczkiem Yongnuo.
Nikkora Ai-s 35 1.4 posiadam w stanie idealnym. Zapinam go czasem do D3. Mówiąc wprost: piękne szkiełko ale nie dla maniaków "only 1.4!" Od 2.0 daje piękny obrazek a przy 2.8 bajeczka! Na 1.4 jest bardziej miękki ale za to rysuje fajny klimacik. Po konwersji do b&w co bardzo lubię znika problem AC i obrazek jest całkiem przyjemny.
Że jest dobry, to wiem, ale czy da radę na 24 czy 36 MP? Obawiam się, że wątpię.
Norweg Bjorn Rorslett http://www.naturfotograf.com/lens_surv.html ocenił go bardzo dobrze, ale na D200 i D3, czyli 10-12 MP.
Bo tak jest niestety. Matryca FX 12MP daje że tak powiem największe szanse starym szkłom. To nie jest niestety fo co Sigma Art 35. To samo mam ze starym AF-S 400 2.8. Na D3 jest pięknie ale na serii D8xx juz wolałbym zapinać wersję VR lub FL.
Dwa pytanka:
- czy na matrycach 36-42mpix w sony zaobserwowaliście kwestie micro poruszeń tak jak ma to ma miejsce w D8xx nikona?
- jak wygląda kwestia ustawień auto iso w serii a7xx, czy mam pełną dowolność z czasami i pułapem iso? Chodzi o dużą elastyczność
xpro2/ 23/ 56/ 10-24/godox
A7R3 + 14 F2.8 + 55 F1.8 + 28-75 F2.8 + 135 F2
A jak się zmienia najdłóższy czas migawki w ustawieniach auto iso?Takiej możliwości jeszcze nie odkryłem, jedynie pozostaje suport trybem M (standardowo ustawione chyba 1/60s).
Skontaktuj się z nami