To ja jeszcze w temacie stabilizacji. Na statywie w A7II trzeba wyłączyć stabilizację, czy aparat sam wyczuje, czy może będzie się miotał?![]()
Szukaj
To ja jeszcze w temacie stabilizacji. Na statywie w A7II trzeba wyłączyć stabilizację, czy aparat sam wyczuje, czy może będzie się miotał?![]()
Psioniczni.pl Don't panic! Stay psionic!
Są dwie szkoły.
Jedna mówi że aparaty odkąd pojawiły się stabilizacje są nadal głupie, nie wiedzą że się nie ruszają i nie wiadomo po co kompensują brak ruchu ruchem, a druga mówi że są ogarnięte i już nie trzeba wyłączać stabilizacji na statywach![]()
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Wyłączenie stabilizacji po zamontowaniu na statyw powinno być odruchem. Aczkolwiek być może producent telewizorów wprowadził do swoich aparatów jakieś innowacyjne rozwiązanie, które zapewne zostało opisane w instrukcji obsługi.
Gdzieś czytałem, że niektóre nowe stabilizacje wykrywają bezruch i nie próbują go rozpaczliwie kompensować.Wtedy nie trzeba wyłączać OS.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Bardzo zadowolony jestem, że ta stabilizacja zaczęła mi działać po resecie.
Od kilku miesięcy byłem przekonany, że po prostu Sony ma taką praktycznie niedziałającą.
A jasne stałki na FF plus ta stabilizacja daje niesamowite możliwości w ciemniejszych warunkach.
Moim zdaniem rozpoznaje. Nie wyłączam i nic się nie dzieje.
Byłem wczoraj w interfoto w stolicy.
Oblukałem i obmacałem różne szpeje co tam zalegają i spróbowałem
A7rII z osobistym 85 batisem.
No nie jestem, aż tak przekonany, że jest przepaść w af z a7II.
W średnich warunkach tego nie sprawdziłem.
Nie chce ktoś zamienić A7Ii na d750?![]()
Tzn Ty oferujesz D750?
Tak...Myślę żeby jedna body zamienić na A7ii
Skontaktuj się z nami