Close

Strona 734 z 1914 PierwszyPierwszy ... 23463468472473273373473573674478483412341734 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 7 331 do 7 340 z 19131

Domyślnie

Cześć, przychodzę z takim klasycznym pytaniem. Być może będę miał możliwość wymiany aparatu z nexa6 na a7 z małym uszczerbkiem kosztownym. Nex jest fajny, a ja mam mało czasu na zdjęcia więc czuję w sumie, że jest on dla mnie wystarczającym sprzętem. Gdyby nie okazja jaką mogę mieć, nie zmieniał tym nic. Ale jak można to się człowiek zaczyna zastanawiać. Czy A7 z np. 28/2 to jest baza na której można a sobie złożyć zestaw na 10 następnych lat? Czy warto wchodzić w fe? Wiem, że danych mało. Nie jestem fotografem, lubię patrzeć, okazji do zdjęć jednak puki co mało więc sprzęt na wyrost i na przyszłość. Dobry wybór czy olać temat?
    http://rmn1.pl Sony i telefon.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rmn1 Zobacz posta
    Cześć, przychodzę z takim klasycznym pytaniem. Być może będę miał możliwość wymiany aparatu z nexa6 na a7 z małym uszczerbkiem kosztownym. Nex jest fajny, a ja mam mało czasu na zdjęcia więc czuję w sumie, że jest on dla mnie wystarczającym sprzętem. Gdyby nie okazja jaką mogę mieć, nie zmieniał tym nic. Ale jak można to się człowiek zaczyna zastanawiać. Czy A7 z np. 28/2 to jest baza na której można a sobie złożyć zestaw na 10 następnych lat? Czy warto wchodzić w fe? Wiem, że danych mało. Nie jestem fotografem, lubię patrzeć, okazji do zdjęć jednak puki co mało więc sprzęt na wyrost i na przyszłość. Dobry wybór czy olać temat?

Jeśli robisz mało zdjęć to ja bym został przy nexie. Szkła są tańsze, trochę bardziej dostępne i mniejsze.
    Osobiście co premiera w systemie FE to jestem coraz bardziej podłamany (wszystko pieruńsko drogie, duże albo ma jakieś defekty), ale może to jest kwestia mojego nierealistycznego podejścia.

No i kupowanie na przyszłość tylko po to żeby nie używać nowszego sprzętu... Nawet do mnie nie przemawia, a ja lubię wydawać bez sensu. No i jest jeszcze jeden argument. Jak masz mało okazji do robienia zdjęć, wchodzenie w system który jest rozmiarowo większy raczej tych okazji nie doda.
    Kosmici nieznanej narodowości ukradli lewackie Sony A7 sn: 3980117 oraz Voigtlander Nokton 40 MC sn:8030111 we Wrocławiu

Domyślnie

Nie wiem czy bym nawet nie zostal wtedy właśnie z 28/2, potem jakiś portreciak, i może kiedyś coś szerszego. Ale narazie tylko ten pierwszy. Może racja i brak sensu.

Tak sobie myślę, jakiś aparat mieć trzeba, teraz jest nim nex6, ale mógłbym być nim A7.
    Ostatnio edytowane przez rmn1 ; 06-01-2017 o 18:12
    http://rmn1.pl Sony i telefon.

Domyślnie

Warto wybrać się na zlot optycznych.
    Zapłacić te 350 zł za trzy dni i popstrykać różnymi zestawami.
    Ja właśnie tam zaraziłem się A7.

Domyślnie

Nie wiem czy bym nawet nie zostal wtedy właśnie z 28/2, potem jakiś portreciak, i może kiedyś coś szerszego. Ale narazie tylko ten pierwszy. Może racja i brak sensu.

Tak sobie myślę, jakiś aparat mieć trzeba, teraz jest nim nex6, ale mógłbym być nim A7.
    Może rx1 i zamknąć temat obiektywów?
    Albo jakiś dobry kompakcik, jest ich obecnie kilka.
    Albo po prostu dokupić szkiełko które da nexowi6 drugie życie? Czy a6000 jak ciągnie do zmiany puchy?
    A7ka to nie taki nobrainer. Choć wyobrażam sobie że ktoś go może mieć np. tylko z loxią 50, zgrabny zestaw o mega możliwościach

Swoją drogą właśnie obrabiam pliki z fe55, muszę się przeprosić z tym szkiełkiem bo po nim kiedyś pojechałem ale po zdjęciach z gór mnie rozwalił kontrastem, kolorami, wyrywaniem z tła i tym co można dodatkowo uzyskać przy obróbce bo część jpgów już była miodna... Szkoda że nie porównałem go w tych samych warunkach do loxii 35 bo mam wrażenie że więcej od niej może Natomiast był naprzemiennie z fd85 i zamiata go pod dywan...

(fe55)

(chociaż coś widzę że ostrość z flickra upload zjada:/)
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

Tak sobie myślę, że A7 to najlepszy aparat jaki miałem w łapkach. Łapię się na tym, że mimowolnie współczuję osobom fotografującym czym innym, a już nie daj borze lustrzanką. Służbowo ostatnio kilka razy musiałem fotografować lustrzankami Canona - 1DX, 5D4, eLki, CN-E, takie tam. Co ja się przy tym nacierpiałem to moje, brałem potem do ręki A7 z uczuciem ulgi i oswobodzenia, dla mnie to jest kwintesencja fotograficznej wszechpotęgi, ergonomii, uniwersalności i komfortu.

- - - - kolejny post - - - - - -

...żeby nie było samego onanizmu - kilka moich klatek z ponownego otwarcia M&G, którego jestem fanem (portal troszkę popsuł je zbyt forsowną edycją). W akcji V50/1,1:
    http://haveabite.in/article/meat-go-krakow/

Domyślnie

Z innej beczki..... Pozwolisz, że zapytam gdzie kupiłeś planara? Na jebaju, czy w kraju? ?
    NIKON forever

Domyślnie

Był sobie w najlepsze na Allegro za tysiaczka ^_^ Jestem psychofanem Agatki Serge - to co ona odjaniepawla tym szkłem, to jest niebywałe, dlatego kupiłem w hołdzie jednej z ulubionych portrecistek

Domyślnie

Dla mnie docelowy zestaw do mego A7II to 28/2 (bo to dobre szkło, jasne w miarę, nie za szerokie, nie za wąskie). Do tego CV 40 1.4 bo to charakterne szkło, małe i lekkie, może nie to co rokkor 40/2 czy sumicron 40/2, a zawsze w mniejszej doskonałości ma się jasność większą. Primoplan 58/1.9 zaspokaja te takie psioniczne wrażenia. Kusi sigma 60/2.8 ze zdjętą dupką, bo nie gorsza niż fe 55/1.8, choć to substytut dla biedaków. No i do tego CV 15/4.5 III, choć nie tak fajny jak batis 18. No i 55-210 bo mam, na te 3% zdjęć zumiastych w trybie apsc.

A gdybym wygrał w totka, to bym pewnie kupił wszystkie loxie, ze dwa batisy, no i ze jedno - dwa z luxów;p Ale to już tak ze 50 kafli trzeba by mieć
    Psioniczni.pl Don't panic! Stay psionic!

Strona 734 z 1914 PierwszyPierwszy ... 23463468472473273373473573674478483412341734 ... OstatniOstatni