Rotin jest bardzo dobry.
Patyczki należy używać jeden raz.
Jedna strona na mokro, drugą wytrzeć.
Tak to rozcierasz stary brud po matrycy.
Szukaj
Rotin jest bardzo dobry.
Patyczki należy używać jeden raz.
Jedna strona na mokro, drugą wytrzeć.
Tak to rozcierasz stary brud po matrycy.
Na pewno lepiej po raz ale póki co nie zapaćkałem matrycy aż tak i po czyszczeniu kolejny raz jest czyściutko, płyn działa cuda w usuwaniu paciek, paprochy na ile się da wydmuchane a resztki ściągnięte materiałem szpatułki i nie wracająJak kolejne czyszczenie starą szpatułką nie pomoże to wtedy mogę zamienić szpatułkę na nową, żaden problem
![]()
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Super, dzięki za wszelkie info ? ?
To nie do końca prawda. W dawniejszych aparatach zalecano wyłączanie stabilizacji także jeśli była to stabilizacja w obiektywie, bo system nie mógł uwierzyć, że nie drga, i sam zaczynał w rozpaczy przesuwać soczewki czy matrycę.
Podobno teraz w niektórych nowszych modelach aparatów/obiektywów system potrafi już wykryć, że jest nieruchomy, i sam wyłącza stabilizację, gdy nie jest potrzebna. Najlepiej kierować się zaleceniami w Obstrukcji Insługi. Tylko... czy ktoś ją przeczytał?
Zresztą wpkx'owi do robienia świetnych zdjęć wystarczy młynek do kawy![]()
![]()
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Tak się bawię 85 i zachciało mi się spróbować jak działa wykrywanie facjaty i oka.
No i co? Patrzę, przecieram gały i nie wierzę.
Nie działa z tym obiektywem. Wykrywanie twarzy włączone i nie działa, wykrywania oka nie można włączyć.
Oprogramowanie 2.0.
Portretówka Zeissa pod ten aparat z af i nie działa????????????????
W xf56/1.2 dziala![]()
Hobby polega na tym, by przy maksymalnych nakładach osiągnąć minimalny efekt.
Jeszcze o stabilizacji w a7II.
Przydaje się też przy używaniu lupy, przy precyzyjnym ostrzeniu.
Obraz nie drga w wizjerze.
Mówię Wam jak bajecznie chodzi pierscień ostrości w batisach. Cód, miud i ożeszki.
I cichutko te obiektywy pracują i pewnie.
- - - - kolejny post - - - - - -
W X-T1 działa z każdym szkłem i to idealnie !
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Wcześniej eyeAF w B85 na pewno działał bo w paru testach o tym pisali.
Skontaktuj się z nami