Ufo nad Krakowem ?
To co będzie z ŚDM ?
Szukaj
Ufo nad Krakowem ?
To co będzie z ŚDM ?
Zbyt dużo nie widać, momentami kompresja jest koszmarna, ale kilka tych punkcików poruszających się nieregularnie jest widoczne.
O obiektywach wiem prawie wszystko![]()
Nie mam ani A7R, ani 50/1.8STM, ani adaptera Fotgi, to się wypowiem, że trochę trudno mi w to uwierzyć.
Pamiętam współpracę A7 + Commlite (czy cuś) + Canon 50/1.8II i AF był wolniejszy, niż w starych kompaktach. A do tego czasami (czytaj: dość często) albo w ogóle znikała możliwość automatycznego ustawiania ostrości, albo obiektyw tracił połączenie z adapterem, albo adapter z aparatem, albo wszytko po kolei i na raz. Pewność, że AF się ustawi tam, gdzie chcemy też była niewielka... Mz gościu się sfrustrował (trochę się nie dziwię) i przesadza, niemniej daje to jakiś obraz rozczarowania szybkością AF w FE 50/1.8.
Natomiast z A7RII AF-C działa całkiem sprawnie o dziwo.
Michel71, postawiłem znak zapytania, ponieważ też nie chcę mi się wierzyć w te rewelacje
Być może jak piszesz jest to opinia pod wpływem rozgoryczenia. Obiektywnie to jest dosyć wolno, ale nie tragicznie.
Pomimo tego, zastanawiam się czy nie kupić tej Fotgi do zabawy, na ebayu jest tania.
Ostatnio edytowane przez nordwind ; 25-05-2016 o 18:14
Planar 2/80:
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
No to ja szykuje coś z Kurkumara 28/ i aż 3.5![]()
ciemne szkło, to taka ciemnica, w dodatku z zafarbem
Z zafarbem, mówisz...
Ba!
Ale kto, pytam grzecznie, pomoże Gossenowi znaleźć kolor?
(Apo-Makro-Planar 4/120)
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Skontaktuj się z nami