Mam zwykłą 7. Widziałem ten filmik i nie wygląda to dobrze nawet w normalnym świetle.
Zainteresowałem się tymi przejściówkami po tym filmie właśnie z A7II :
https://youtu.be/OibI3yc9nZw
Skoro taka różnica to ta opcja odpada.
Szukaj
Mam zwykłą 7. Widziałem ten filmik i nie wygląda to dobrze nawet w normalnym świetle.
Zainteresowałem się tymi przejściówkami po tym filmie właśnie z A7II :
https://youtu.be/OibI3yc9nZw
Skoro taka różnica to ta opcja odpada.
Ostatnio edytowane przez nordwind ; 22-05-2016 o 23:01
Hej,
Czy ma ktoś z Was może zdjęcie z macro 90 zrobione na 2.8, gdzie punkt ostrości jest w odległości jakieś 6-8m a tło 20-30m?
Coś jak tu? Nie musi być pod światło. Zastanawiam się nad tele z AFa podobno 90 macro zakręca bokeh
Pokraczna ta LA-EA4 i nieporównywalnie droga do tych chińskich![]()
Chciałem stosować dłuższe jasne pozasystemowe szkła na koncertach w słabych warunkach.
Jeśli to wszystko działa w dobrym świetle jedynie akceptowalnie , to nie chcę nawet myśleć o szybkości i celności w słabym....
Wracając do różnic A7 vs A7II, teoretycznie to są identyczne układy AF z takim samą ilością i rozkładem czujników fazowych/kontrastowych.
Skąd różnica w szybkości na tych adapterach ? Soft ? Czy na szkłach natywnych również występuje ?
Droga, fakt, ale daje praktycznie "lustrzankowy" AF z dowolnym szkłem A.
No właśnie te układy zdaje się nie są identyczne, pomimo takiej samej ilości punktów AF. Do tego jest inny procesor i, jak wspominasz, inny soft. Pewni dałoby się mimo to usprawnić AF w A7 do poziomu A7II, ale komu na tym zależy...
Primotar 135/2.8 Exa:
Na pewno jest różnica, Techart zaznaczył że ich wynalazek współpracuje poprawnie tylko z drugimi wersjami A7
A przy okazji wstawię i tu.
Jakiś czas temu kupiłem Pentacona 135/2.8 bo miał niski nr seryjny 0502 i dokładnie z takim samym nr mam Pentacona 29/2.8
Nie wiem, może zbieg okoliczności a może jakieś wersje specjalne.
Przyszła poroa na 135-kę i w końcu jej użyłem
F:2.8
Tu f:4
Z grubsza to:
- te lepsze z tego co widziałem to są w podobnych cenach do LAEA4
- przy tańszych trzeba dopłacić za lepszy aparat żeby AF jakoś działał
Natomiast LAEA4 to rzeczywiście pokrakFajnie że ma mocowanie statywowe ale chciałbym je móc odłączać...
Ciekawe czy zrobią LAEA 5 i 6 podobne do tych pozasystemowych bez luster... Tylko znając życie to cena powali, a cena LAEA4 trochę spadnie i nadal będzie ciekawym wyborem...
Ale fajnie że się da kombinować i każdy sobie coś fajnego znajdzie
(24-70/4)
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
W A7II większy procesor, ale jego zasoby pożera pewnie stabilizacja matrycy. Gdyby im się chciało....
Fuji zrobiło bardzo ładny gest w stosunku do posiadaczy X-E2, uaktualniło w nim soft do poziomu flagowego modelu.
Dobrze, że są jakieś opcje. Nie narzekam, raczej staram się dopasować coś do własnych preferencji.
Jak trzeba, to będę ostrzył na koncercie z partyzanta manualną 135tką![]()
Daje radę na cropie, tym bardziej da radę na ff.
Straszna brzytwa, aż musiałem zdjąć okulary![]()
Żeby im się tak chciało, jak mi się nie chce
Kiedyś Sony zrobiło duży update do wczesnych NEX-ów i miałem nadzieję, że tak już będzie. Niestety, teraz poprawki dotyczą głównie współpracy z nowymi szkłami + jakieś drobiazgi...
Jeszcze jedno z Priomotara. W przeciwieństwie do Pentacona, okrutnie nieostry to obiektyw...
Skontaktuj się z nami