Close

Strona 504 z 1914 PierwszyPierwszy ... 440445449450250350450550651455460410041504 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 031 do 5 040 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nordwind Zobacz posta
    Tych dwóch punktów przyznam nie rozumiem w kontekście zeiss f4 vs sony f2

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    - ani GO (zeiss i CV mają większe możliwości),
    - ani bokeh (j.w.)
    Zeiss ma do 70mm i nawet f4 daje od pewnie 40-50mm większe możliwości GO i bokehu No i ma lepsze odwzorowanie co daje dodatkową przewagę. Sytuacje że 28mm do GO albo bokehu będzie lepszą ogniskową niż coś węższego są raczej rzadkie i wybieram to połączenie raczej celowo do eksperymentowania, nie jest to specjalnie uniwersalne zastosowanie. A już na pewno nie na tyle niesamowite żeby tachać do tego extra szkło;p

24-70 (na 70/8 )
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Zeiss ma do 70mm i nawet f4 daje od pewnie 40-50mm większe możliwości GO i bokehu......
    W takim razie ok. Myślałem o porównaniu 28/2 do zeissa ale tylko w zakresie 28mm

Girona super, jak dla mnie kolor +

24-70 jest fajny, trochę tylko za duży.
    Chociaż z drugiej strony jak mawiał Tewi :
    http://j.mp/1P56u6X
    Ostatnio edytowane przez nordwind ; 17-05-2016 o 22:06

Domyślnie

Wojtek, ta kota aż kłuje włosami!
    To wina obiektywu czy matrycy?
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Wojtek, ta kota aż kłuje włosami!
    To wina obiektywu czy matrycy?
    No przecież napisałem, co to za obiektyw.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

no wiem...
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cooder, dzięki.
    Przejrzałem pobieżnie , robię kawę i zabieram się za analizę każdego pixela

Ostatnio byłem tam z matrycą 10mpx, muszę więc wycieczkę powtórzyć.
    Nie wiem jak mogłem pominąć Pałac Muzyki Katalońskiej !
    Niefortunnie Casa Mila była też wyłączona z zwiedzania.
    Ja zazdroszczę pogody, teraz nie było aż tak słonecznie (choć za to temperaturowo bardzo dobrze, w lecie pewnie bym nie dał rady tyle łazić, a i pewnie turystów wtedy odpowiednio więcej).
    Casa Batllo dużo fajniejsza od Casa Mili Natomiast wszędzie drogo i odpłatnie, do Pawilonu Barcelońskiego gdzie są w środku ze dwa krzesła na krzyż (i prawie wszystko widać 'z poziomu ziemi') z 6ojro, kamienice Gaudiego po 20-23, podobnie sagrada familia, ciekawsza część ogrodów Gaudiego też płatna, byle kościółek z 5ojro (choć katedra za free)... Za to warto wypić kawę w casa mili czy w muzeum designu i sobie zobaczyć cokolwiek od środka:]
    Ale w Gironie koło Barcelony się bardziej zakochałem Warto wdepnąć na 2-3 dni przy okazji lotu do Barcelony przez to miasto.

W takim razie ok. Myślałem o porównaniu 28/2 do zeissa ale tylko w zakresie 28mm

Girona super, jak dla mnie kolor +

24-70 jest fajny, trochę tylko za duży.
    Też tak myślałem i wolałbym żeby był mniejszy. Ale to i tak dobry gabaryt do możliwości na pełnej klatce, podobny canon waży chyba z połowę więcej, ten pod 400g więc przyzwoicie. FE55 waży 2/3 jego wagi a i nie jest takie super mniejsze - 73 x 94.5 mm do 64.4 x 70.5 mm... Wszystko się chowa jak się zabiera jakieś nawet ciemne tele, a do tego LAEA...;p No i biorę wtedy jeden obiektyw zamiast dwóch stałek w tę samą torbę. Suma sumarum wychodzi lżej i mniej i większe możliwości
    Swoją drogą f4 na FF to całkiem fajna przysłona już... Po apsc miła zmiana

Tu rzeczony Pawilon Barceloński, klasyk ale na żywo nie robi szału I widać odbicie fontanny na jednym
    (CV15)

A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

Przy takim natłoku turystów ceny nie dziwią. Mogli by podwyższyć 2x i tak by mieli tłumy. Ja byłem w lutym i było tłoczno, w sezonie musi być masakra. Widziałem na mieście plakaty z propagandą anty-turystyczną. W sumie się nie dziwię, dla mieszkańców to powoli musi być koszmar mieszkać w takim mieście. Wszędzie coraz trudniej o spokojne zwiedzanie. Wszędzie albo już doleciał Wizzair za grosze i są hostele za półdarmo, a w bardziej egzotycznych miejscach, które odwiedzałem strzelają teraz albo obcinają głowy...
    Świat chyli się ku upadkowi...

Ale zdjęcia ikit piękne.
    N -> L -> S

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie Sony A7, A7r i A7s

Gdzie strzelają? Gdzie obcinają głowy ? Chętnie tam pojadę ... U mnie strefa Gazy teraz chyba może

Polecam książkę http://www.megaksiazki.pl/prirucky/1...ladxoC17Lw_wcB

Z przewrotnym podtytułem "Dlaczego zdjęcie nie musi być ostre?"

Cały czas tez czekam, by zobaczyć w Afryce wioski/gliniane miasta Dogonów, ale faktycznie tam głowy tnie ale ebola.
    Ostatnio edytowane przez WojtehP ; 17-05-2016 o 22:52

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WojtehP Zobacz posta
    Gdzie strzelają? Gdzie obcinają głowy ? Chętnie tam pojadę
    Myślisz, że Ci odrośnie?
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie Sony A7, A7r i A7s

Może ta mi się znudziła ?? Podobno jak wyzbędziesz się strachu przed śmiercią będziesz potężniejszy niż Twoi wrogowie. Śmierć to brama do raju .. Wiec czego się bać.
    Ostatnio edytowane przez WojtehP ; 17-05-2016 o 22:58

Strona 504 z 1914 PierwszyPierwszy ... 440445449450250350450550651455460410041504 ... OstatniOstatni