Szukaj
Akurat o Kaśce miałem wykłady dziennikarskie - tu raczej chodzi rodzaj grzyba ...
A leczy sie penicylina - tez jakby grzybem - znaczy grzyba lecz grzybem
Raz Antoś mendy w życiu swem miał,
Co gryźli go w sam szpic.
On na nich denaturkie lał,
A oni na to nic...
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
I to są pleśniaki ...
Hm, przeglądnąłem zdjęcia i wygląda że jest całkiem ostry na f1.8, a i w miejscach gdzie bym się spodziewał aberracji to ich nie ma. Bebłanie jeszcze nie wiem w którą stronę, wygląda ok na razie ale też bez szału. Jeśli rzeczywiście jest na bazie planara to się mogę z nim polubić![]()
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Potrzebny jest taki niedrogi standard.
Sample wyglądają ok.
Ma być prawie trzy razy tańszy od 55?
Jeśli chodzi o stosunek cena/jakość to może być nawet lepszy
....................................
wpkx,WojtehP,
Pleśniak- miałem na myśli tylko tradycyjne polskie ciasto z MARMEEELADĄ!!!
....................................
Zdjęcia portetowe są ok. Ciekaw jestem co do pejzażu miejskiego (że tak nazwę) i takich tam...![]()
Ostatnio edytowane przez nordwind ; 31-03-2016 o 00:01
Więcej niedrogich szkiełek by się przydało. Przez to że są często ciemniejsze to mogą być mniejsze na co liczęNo chyba że te nowe adaptery AF do leiki będą sobie jakoś radzić na A7 to by można było spróbować paru rozwiązań;]
Swoją drogą nie stawiałem że wydadzą 50/1.8, myślałem że zrobią w końcu jakieś pierwsze 50/1.4 w systemie... Ale nie wiem czy nie będzie zarezerwowane dla serii GM albo batisa... No i pewnie będzie niemałe. Swoją drogą ciekawa strategia. najpierw dali jedyne wyczesane ale drogie 55/1.8 to ludzie z braku laku nakupowali. Potem drogą loxię 50/2 gdzie weszli ludzie lubiący manuale. Teraz budżetowe 50/1.8 które nakupuje cała reszta jak rynek tamtymi szkłami się nasycił i ich ceny mogą spaść. I podejrzewam że 50/1.4 będzie kolejnym krokiem. Takie duże, wypasione aby spokojnie mogło konkurować z każdą inną 50tką, może stabilizowane, pod najbardziej upakowane matryce dopinające system GM gdzie już są 85/1.4 i zeiss 35/1.4. I część ludzi mająca już jakąś z 3 50tek się na to zdecyduje aby mieć najlepsze parametry w systemie.
Z 70-300 też połowicznie trafiłem bo podejrzewałem że będzie niższego poziomu, bardziej budżetowe domknięcie kita. Nie wiem, może jeszcze wydadzą takie aby przy okazji było do nexów gdzie są niższe pułapy cenowe i też by się przydało natywne 300mm.
Ale to takie trochę moje jojczenie, tylko się cieszyć że wydają nowe rzeczyA ponoć ma być jeszcze kilka zapowiedzi w tym roku plus kilka zeissów
Swoją drogą fajnie jak by co jakiś czas wydawali coś do bagnetu A i typowo E żeby było widać że ich nie porzucili bo to pokazuje ogólne nastawienie do klienta i naszego komfortu psychicznego. Bo to już nie są takie tanie rzeczy jak walkmany-discmany-minidiski-mp3ki;p
Ostatnio edytowane przez ikit ; 31-03-2016 o 08:54
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Skontaktuj się z nami