Close

Strona 454 z 1914 PierwszyPierwszy ... 3544044444524534544554564645045549541454 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 531 do 4 540 z 19131

Domyślnie

C1 mnie nie przekonał. To na pewno świetny program (są w necie porównania pokazujące, że pozwala więcej wyciągnąć z soniaczych rawów niż LR), ale ja jestem jak inżynier Mamoń - lubię te programy, które znam. A co z tego, że C1 daje więcej możliwości (?), jeśli nie wykorzystuję w pełni nawet tych w LR...

Tak, 28 + konwerter to fajny zestaw. Żałuję, że nie kupiłem od razu w pakiecie - byłoby taniej. Konwerter kosztuje ok. 1000 zł. Szukałem tydzień temu z okładem (chciałem mieć na wyjazd) i nie było, ale ponoć znów jest dostępny.
    Dystorsja 28 jest zauważalna i nie jest korygowana w rawach. W mojej wersji LR (5.7.1) nie ma jeszcze profilu do tego szkła. Z konwerterem dystorsja jest pewnie jeszcze większa.

Z braku szerszego kąta posiłkowałem się panoramami w pionowej orientacji aparatu. Zrobione w ten sposób zdjęcia mają format zbliżony do "normalnego" i nie wyglądają jak klasyczna panorama. Zobaczymy, jak soft A7II poradził sobie ze sklejaniem zdjęć. Na razie widziałem efekty tylko na ekraniku aparatu. Jak zrzucę na kompa i będzie to znośne, to coś pokażę.
    N -> L -> S

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

voiglander 35mm f1.4 + stary a7

Ostatnio edytowane przez WojtehP ; 10-02-2016 o 13:14

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meliszipak Zobacz posta
    Często o niej myślę, naprawdę obłędna.
    Miska i czysta kuweta stoi do dziś.
    To tyle...
    Szkoda, że nie mogłeś zatrzymać kotki, bo oboje sobie wzajemnie dużo dawaliście.
    To, że pozostała kuweta i miska, świadczy, że może się to powtórzyć.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

A propos FE 28/2 i wspomnianych powyżej panoram składanych w aparacie: dużo zależy od prowadzenia aparatu. Tu zdjęcie prowadzone z ręki, nierównane i nieprzycinane.

(wnętrze Palau de la Música Catalana / Barcelona)

I jeszcze jedna, również bez równania i cropowania:

Ostatnio edytowane przez Cooder ; 10-02-2016 o 23:54
    N -> L -> S

Domyślnie

Świetne!
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meliszipak Zobacz posta
    Świetne!
    Racja.
    Swietnie puszka składa.

A ja niestety nie potrafie zmienic w a6k zeby było tak samo. Robi tylko długie jak licho sceny pewnie ze 180 stopni. Za długie jak dla mnie.
    Moze a7 ma coś innego w opcjach i ja nie mogę ?
    Ostatnio edytowane przez d90 ; 11-02-2016 o 09:45

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    Racja.
    Swietnie puszka składa.

A ja niestety nie potrafie zmienic w a6k zeby było tak samo. Robi tylko długie jak licho sceny pewnie ze 180 stopni. Za długie jak dla mnie.
    A próbowałeś trzymać aparat pionowo robiąc panoramę w poziomie ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    Po włączeniu trybu panoramy nie pojawia się strzałka wskazująca kierunek ruchu aparatu? W A7(II) do wyboru są 4 kierunki, wybiera się je przednim kółkiem sterującym.
    N -> L -> S

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WojtehP Zobacz posta
    voiglander 35mm f1.4 + stary a7

Świetne ujęcie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    A próbowałeś trzymać aparat pionowo robiąc panoramę w poziomie ?
    Wlasnie sprawdziłem.
    Wali seria jak szalony i ciagle to samo: albo za wolno albo za szybko poruszam aparatem. Ustawienia żadne nie działają. Strzałki są.
    Na jakies dziesięć prób zapisał cośkolwiek chyba dwa razy. Ale jakość przerażająca...a zdjecie cienkie i długie jak spagetti. A migawka strzeliła pewnie z tysiąc razy...

Ja bym chciał (chyba sie nie da) tak ze dwie klatki razem. Po co mi seria zdjec ?
    Pewnie sie nie da tak ustawic w a6k.
    Ps.
    Instrukcje mam z netu. Sprawdzałem i nic tam nie ma.

Strona 454 z 1914 PierwszyPierwszy ... 3544044444524534544554564645045549541454 ... OstatniOstatni