No to wygrałem tego CV 35 SCteraz tylko musze dorwać gdzieś adapter... a nigdzie nie ma od ręki.
Szukaj
Pochwal się tymi fioletowymi flarami, tzn, czy dało się to opanować?
W razie czego mam adapter - może małe przestrzelenie 35 vs 40?
Marcin, Kuba - chętnie porównam Wasze z OKD z moim:
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=245186
![]()
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Dla mnie różnica na teście OKD Woytka jest niezauważana przy 35mm czy to z luxa czy to z vojtka. W boju gdyby zrobić zdjęcia i je pomieszać trudno byłoby tak jednoznacznie pokazać które z czego. A jeśli by się przemieniło przez jakieś oprogramowanie i w b&w to zero różnic ... z wyłączeniem jednej ... na karcie kredytowej czy to w portfelu.
Tym bardziej, że zielone zło w osobie Rafała eSz zdjęcia na linki podmieniło i teraz to nie tylko test ale i porównanie OKD...![]()
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
No więc mam CV 35
Pełna dziura = słabe brzegi - nadaje się do bliskich ujęć, lub ujęć centralnych, od F2.0 nieco lepiej. Na F1.4 można powiedzieć ze jest "Lomo look", czasami to fajne, czasami nie. Bardzo mały i lekki. Wydaje się że problemem może być gruby filtr AA w puszkach Sony, pewnie na L byłoby lepiej zwłaszcza w zakresie F1.4 - F2.8
Ogólnie fajnie się używa, nie narzekam.
Z dodatkowych atrakcji, A7s ma metalowy bagnet, niektóre adaptery do mocowania E nie będą pasować, nie polecam kupowania na allegro bez możliwości sprawdzenia.
Skontaktuj się z nami