Szukaj
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Byłem dzisiaj w sklepie, zapoznałem się organoleptycznie z D610 i A7
Trzymając D610 czuje się w ręce kawał solidnego sprzęt (no powiedzmy solidnego), niestety nie mogę tego samego powiedzieć o A7.
Mam mieszane uczucia co do tego drugiego, choć wiem że to świetny sprzęt ze sporymi możliwościami, baaaaardzo mały i niepozorny.
Mimo wszystko nie zraziłem się całkowicie, wiedząc o genialnej współpracy z pleśniakami.
Już zgłupłem i nie wiem co chce, czy zostać w Nikonie czy iść w Sony.
Pewnie nie tylko ja mam taki dylemat, miał ktoś podobny ???
Jakie decyzje podjęliście ???
Zapomniałem o lustrach i tylko z pożytkiem ... Ale ja po ulicach latam i bezdrożach ... Miałem d700 i to wszystko ważyło ...
Darku, bezlusterkowe Sony nie jest żadnym ideałem.
Ja, po okresie doświadczeń z NEXem-7 i A7II cholernie doceniam moją starą M9.
Jednak przy Twojej specyfice działań z zabytkami uważam, że Nikon to rozwiązanie najgorsze, a Sony najlepsze.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Sama waga dla mnie to nie problem, wiem Nikon to zło jeżeli chodzi o "zabytki"
Nie wiem czemu mam obawy przed Sony, ale korci, oj korci.
Kwestia trzymania to tylko przyzwyczajenie. Po paru tygodniach się zmieniNatomiast niższa waga i wielkość aparatu to konkretne plusy.
(poprzednie foto było jednak z a6000, wrzuce do nexów)
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Ok, dzięki.
Decyzja prawie podjęta, jeszcze tylko powiedzcie czy warto kupić używanego 28-70FX ??? Na DX przelicznik to 42-105.
Czy może jakiś inny obiektyw np dx który czasami będzie użyty jako spacerowy ???
Z D90 miałem 18-105 na takie powiedzmy wypady i w zupełności wystarczał.
Kitowy 28-70 jest więcej niż dobrym obiektywem w super cenie.
Warto brać używkę za 900 PLN ???
Ja chyba w podobnej cenie ... Już nie pamietam ... Ale na 100% nie więcej niż 1000 zł
Skontaktuj się z nami