ale to do sonowskich stopek, A mają standardowe.
jeśli Twój wyzwalacz ma centralnie na środku stopki cycka to będzie ten cycek pasował do antycycka na środku stopki w aparacie - porównaj zdjęcie aparatu od góry ze swoim wyzwalaczem.
Szukaj
ale to do sonowskich stopek, A mają standardowe.
jeśli Twój wyzwalacz ma centralnie na środku stopki cycka to będzie ten cycek pasował do antycycka na środku stopki w aparacie - porównaj zdjęcie aparatu od góry ze swoim wyzwalaczem.
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Zgadza się, konwent jest do aparatu Sony ze stopką MultiInterfejs i wejście na stopkę Nikon.
Elit:
Michel71 tzn. że mogę założyć wyzwalacz który mam do Nikona i będzie działał ???
Ja używałem chyba 3 lamp Yongnuo plus wyzwalacz w wersji pod canona i działało. Wersje canon/nikon zwykle nie roznia sie niczym w kontekscie innych systemow.
BTW: Honorowo jako uczestnik tego forum muszę wspomnieć - d90 samo w sobie nie jest blokadą kreatywności. Możliwość podpięcia pleśniaków nie jest katalizatorem kreatywności. D90 będzie musiało mieć scenę pod makro prawdopodobnie tak samo naświetlone jak a7 (wiem to wszystko bo aparat dekady, d700 magicznie nie robi zdjęć sam z siebie, a miałem po d90)
i na koniec - ceny pleśniaków ocipiały. Czy to zeiss jena czy cokolwiek innego.
Kosmici nieznanej narodowości ukradli lewackie Sony A7 sn: 3980117 oraz Voigtlander Nokton 40 MC sn:8030111 we Wrocławiu
Muszę się zgodzić ze stwierdzeniem ze Nikon d700 to aparat dekady. D700 to aparat genialny i przełomowy.
Ja co prawda z NEX-6, ale w A7 być powinno tak samo, używam najtańszego wyzwalacza z jednym pinem w stopce. Wyzwala radiowo SB-600 i SB-26. Oczywiście wszystko ustawiane ręcznie.
Co więcej, oba lampiony wpięte w gorącą stopkę można wyzwalać bezpośrednio z aparatu. SB-600 działa w trybie M, a SB-26 M oraz A. Tryb automatyczny lampy całkiem nieźle daje sobie radę. Największym problemem jest wyważenie takiego zestawu, lampa jest cięższa od aparatu, zwłaszcza z naleśnikiem. W przypadku A7 powinno być lepiej, bo to nieco większy i nieco cięższy korpus.
Edyta podpowiada, że mam dokładnie to.
Ostatnio edytowane przez zdyboo ; 06-01-2016 o 12:47
Skontaktuj się z nami