Close

Strona 438 z 1914 PierwszyPierwszy ... 3383884284364374384394404484885389381438 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 371 do 4 380 z 19131

Domyślnie

ale to do sonowskich stopek, A mają standardowe.
    jeśli Twój wyzwalacz ma centralnie na środku stopki cycka to będzie ten cycek pasował do antycycka na środku stopki w aparacie - porównaj zdjęcie aparatu od góry ze swoim wyzwalaczem.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dareksad Zobacz posta
    Jako że mam wyzwalacz Yongnuo pod nikona, znalazłem takie ustrojstwo http://www.amazon.com/Travor-Interfa...B00PC44PV4#Ask
    A7II jeszcze nie kupiłem, więc wolę mieć pewność
    Ale po co Ci konwerter stopki? Jak pisano, najprostsze wyzwalanie jest realizowane przez styk centralny i to w A7 działa

Edit: Robert szybszy.

Domyślnie

Zgadza się, konwent jest do aparatu Sony ze stopką MultiInterfejs i wejście na stopkę Nikon.

Elit:
    Michel71 tzn. że mogę założyć wyzwalacz który mam do Nikona i będzie działał ???

Domyślnie

Zgadza się, konwent jest do aparatu Sony ze stopką MultiInterfejs i wejście na stopkę Nikon.

Elit:
    Michel71 tzn. że mogę założyć wyzwalacz który mam do Nikona i będzie działał ???
    Ja używałem chyba 3 lamp Yongnuo plus wyzwalacz w wersji pod canona i działało. Wersje canon/nikon zwykle nie roznia sie niczym w kontekscie innych systemow.

BTW: Honorowo jako uczestnik tego forum muszę wspomnieć - d90 samo w sobie nie jest blokadą kreatywności. Możliwość podpięcia pleśniaków nie jest katalizatorem kreatywności. D90 będzie musiało mieć scenę pod makro prawdopodobnie tak samo naświetlone jak a7 (wiem to wszystko bo aparat dekady, d700 magicznie nie robi zdjęć sam z siebie, a miałem po d90)

i na koniec - ceny pleśniaków ocipiały. Czy to zeiss jena czy cokolwiek innego.
    Kosmici nieznanej narodowości ukradli lewackie Sony A7 sn: 3980117 oraz Voigtlander Nokton 40 MC sn:8030111 we Wrocławiu

Ahmed The Dead Terrorist Awatar WojtehP
    Miasto
    Mauretania

Domyślnie

Muszę się zgodzić ze stwierdzeniem ze Nikon d700 to aparat dekady. D700 to aparat genialny i przełomowy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erro Zobacz posta
    d90 samo w sobie nie jest blokadą kreatywności. Możliwość podpięcia pleśniaków nie jest katalizatorem kreatywności. D90 będzie musiało mieć scenę pod makro prawdopodobnie tak samo naświetlone jak a7 (wiem to wszystko bo aparat dekady, d700 magicznie nie robi zdjęć sam z siebie, a miałem po d90)

i na koniec - ceny pleśniaków ocipiały. Czy to zeiss jena czy cokolwiek innego.
    Wiem o co Ci chodzi, po prostu przyszła pora na wymianę sprzęt i tyle.
    Uznałem że A7II to genialny aparat, a zachwyt w tym wątku to tylko potwierdza.
    Napisz jak możesz, z jakim mocowaniem miałeś lampę która podpinałeś do A7.

Domyślnie

Dodam jeszcze że interesuje mnie tylko samo wyzwolenie błysku, takie ficzery jak ustawienia mocy, pomiar światła, mnie nie interesują.
    Już kiedyś pisałem, ale pewnie trudno to znaleźć

Cytat Zamieszczone przez jazco Zobacz posta
    Gdyby ktoś był zainteresowany strobingiem, informuję, że A7 świetnie współpracuje z sterownikiem radiowym Yongnuo YN560-TX i lampami YN-560IV.
    Ja mam wersję dla Canona.

Domyślnie

Mówiąc krótko, stwierdziłem że nie będzie to D610 tylko Sony A7II
    Aaa! Wreszcie ruszyło Cię sumienie i nie będziesz więcej psuł zacnych obiektywów pod niegodny ich bagnet F!
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

@jazco Dzięki WIELKIE ?
    Czytałem od strony 200 tego wątku, może przeoczyłem.
    A nie orientujesz się czy zwykły wyzwalacz Yongnuo 602 lub 603 też będzie współpracował ???

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Aaa! Wreszcie ruszyło Cię sumienie i nie będziesz więcej psuł zacnych obiektywów pod niegodny ich bagnet F!
    Wojtek, niestety nie ? Będę psuł nadal ?

Domyślnie

Ja co prawda z NEX-6, ale w A7 być powinno tak samo, używam najtańszego wyzwalacza z jednym pinem w stopce. Wyzwala radiowo SB-600 i SB-26. Oczywiście wszystko ustawiane ręcznie.
    Co więcej, oba lampiony wpięte w gorącą stopkę można wyzwalać bezpośrednio z aparatu. SB-600 działa w trybie M, a SB-26 M oraz A. Tryb automatyczny lampy całkiem nieźle daje sobie radę. Największym problemem jest wyważenie takiego zestawu, lampa jest cięższa od aparatu, zwłaszcza z naleśnikiem. W przypadku A7 powinno być lepiej, bo to nieco większy i nieco cięższy korpus.

Edyta podpowiada, że mam dokładnie to.
    Ostatnio edytowane przez zdyboo ; 06-01-2016 o 12:47
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Strona 438 z 1914 PierwszyPierwszy ... 3383884284364374384394404484885389381438 ... OstatniOstatni