To ja wrzucam panoramę.
A tu większa.
http://nakoniecmapy.com/tmp/_DSC1119-Pano-Edit.jpg
Wniosek taki: z ręki robić zdjęcia fajnie, ale nie panoramę. Rozmyte krzaki itp.
Szukaj
To ja wrzucam panoramę.
A tu większa.
http://nakoniecmapy.com/tmp/_DSC1119-Pano-Edit.jpg
Wniosek taki: z ręki robić zdjęcia fajnie, ale nie panoramę. Rozmyte krzaki itp.
Fajna panoramka
Choć całkiem wredny paproch się powielił kilka razyDziwne że aparaty już tyle poprawiają softem w tym wygładzają skórę, usuwają aberracje, korygują dystorsje, nawet poziomują czy same sobie docinają zdjęcia a nie usuwają paprochów na niebach...
A przy okazji tematu paprochów - zainwestowałem w szpatułki i płyn do czyszczenia matrycy, z pół roku nie czyściłem a dość często zmieniam szkłaPrzy okazji szkłom się też należało czyszczenie;] Jak jest trochę luźniej ze zdjęciami to w końcu czas zadbać o sprzęt
![]()
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
OKD - kazdy ma, mam i ja
Voitek 35/f1,4 - fajny
Świetne po kilku dniach zabawy, solidnie wykonane
Fajnie bebła tło.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Jest mocno inny pod względem obrazka niż voitek 40/1,4, który bardziej zachowuje sie jak 50
No do mnie 40tka właśnie dotarła
Co prawda wersja SC (świadomie bym jej chyba nie kupił) ale (po zastanowieniu) dla mnie to chyba nawet lepiej, wg planu to ma być szkiełko do łażenia dające fajne efekty, a nie mam typowego szkła pod cz-b. Ostro w centrum od f1.4, widać winietę; bokehy mu pomęczę pewnie jutro ale po przeglądnięciu połowy internetu wiem czego oczekiwaćKwestia czy w moich zastosowaniach będzie odpowiadać. Wrażenia z macania bardzo satysfakcjonujące, podoba mi się jak te voigtlandery chodzą (ale nie miałem manuali z wyższej półki), wielkość idealna do A7. Z adapterem helikoidalnym ostrzy od ok. 30cm więc pseudomacro jakieś też będzie co bardzo lubię
Jest miejsce na palucha do pierścienia ostrzenia ale nie mogę go jeszcze zlokalizować bez patrzenia, trzeba to trochę ograć. Pewnie chwilę u mnie zostanie, i tak nie mam innych pomysłów które by mi mogły bardziej pasować
Może S wyda kiedyś jakieś naleśniki czy pojawi się rokkor-m 40mm którego też jestem ciekaw.
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Skontaktuj się z nami