Close

Strona 43 z 1914 PierwszyPierwszy ... 33414243444553931435431043 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No pewnie można ale menu jest tak rozstrzelone wraz z guzikologią, że na pierwszą chwilę tego nie znalazłem. Oczywiście wyzwalanie migawki bez obiektywu było włączone, inaczej bym zdjęć nie mógł zrobić, a focus peaking jak patrzę teraz po zdjęciach - niezbyt dokładny.

Jeśli zaś chodzi o różnicę , pomijając rozdzielczość - nie widzę właściwie żadnej na korzyść 7R. Ostrość po bokach nienajgorsza (sprawdzałem na Noktonie ASPH 50/1.5) zarówno w jednym jak i drugim aparacie. Winietowanie podobne. Coś czyta Rawy z tych cudów ?
    Przycisk przy spuście (C ileśtam) włącza lupę. Tylko trzeba sobie w menu ustawić czas powiększenia na dłużej, niż standardowe 2s.

RAW-y czyta LR 5.3 rc

Domyślnie

Thx
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Ktoś sprawdzał a7 z szerokimi manualami? Z sampli wynika że poniżej 35 mm mocno "trąci " fioletem na rogach kadru

Domyślnie

Dziś macałem A7R i nie mogłem rozwiązać takiego oto problemu:

czy można aktywować AF kciukiem , przy jednoczesnym wyłączeniu aktywacji AF spustem ?

Sam doszedłem do następujących "odkryć"

1.wyłączyłem aktywacje AF spustem migawki
    2.podkciukowy przycisk istnieje na tylnej ściance, więc potencjalne manipuladło jest

ale nie potrafiłem tego podkciukowego przycisku zdefiniować jako aktywacji AF.
    Czy istnieje taka możliwość czy po prostu producent nie przewidział takiej opcji.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Nie chce mi sie wszystkiego kopiowac:
    http://soundimageplus.blogspot.it/

Domyślnie

Mnóstwo zdjęć, z wszystkiego co się jako tako blokuje w bagnecie http://www.mobile01.com/topicdetail....&t=3654953&p=1

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    a focus peaking jak patrzę teraz po zdjęciach - niezbyt dokładny.
    Czy mógłbyś to rozwinąć? Co jest nie tak? Zle wskazuje czy gdzie jest problem? Bo peaking nie powinien mieć bf/ff...
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Trzeba się go nauczyć używać bo kwestia co jest ostre jest względna;]

Domyślnie

Peaking pokazuje obszary o największym kontraście - z reguły te w obszarze ostrości mają właśnie największy kontrast, ale nie zawsze.

Strona 43 z 1914 PierwszyPierwszy ... 33414243444553931435431043 ... OstatniOstatni