Tylko to nie działa u mnie
Opcja Trybik zakładka 3 Wyze.bez obiek. Aktywna
A naciśnięcie C2
Niemożliwe - nie założono obiektywu. Załóż prawidłowo obiektyw.
Szukaj
Tylko to nie działa u mnie
Opcja Trybik zakładka 3 Wyze.bez obiek. Aktywna
A naciśnięcie C2
Niemożliwe - nie założono obiektywu. Załóż prawidłowo obiektyw.
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Może masz jakąś inną opcję ustawioną na C2 która wymaga szkła FE?
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
zresetowałbym ustawienia do domyślnych.
ustawiłbym wtedy, wyzwalaj bez obiektywu i zobaczył, czy pasuje.
Hm a ustawiony jest MF/DMF? Nie pamiętam czy bez tego działa podgląd wycinka kadru. No i tam były chyba też dwie podobnie brzmiące funkcje które można dopasować do guzików, jedna to był zoom cyfrowy/crop czy cośtam innego... Nie mam pod ręka aparatu więc na razie nie mogę sprawdzić ale reset do ustawień może nie pomóc jak coś jest źle ustawiane![]()
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
popołudniem sprawdzę, dzięki
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
zaprzybył sonnar.
pierwsza wrażenia, na bardzo szybkie 4 foty
mniejszy od pleśniaka z redukcją.
AF póki co bez większych uwag.
( 4 zdjęcia w niekorzystnych warunkach )
w końcu poprawnie działa WB.
niesamowicie ostry i kontrastowy, ale to już wszyscy wiedzą.
fota testowa, bez kota nieważna.
ostrzone na prawe oko.
Prawe kota z punktu widzenia kota, czy prawe na zdjęciu? Bo prawe na zdjęciu (czyli lewe kota) wydaje się ostrzejsze.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Bo nie podpinaj pod przycisk opcji "Powiększ" (a właściwie "Powiększenie"), tylko opcję "Ustawienia ostrości" - do tej pierwszej musisz mieć włączony tryb MF, a ta druga działa niezależnie od wybranego trybu AF. Dla obiektywów AF daje opcje zmiany punktu ostrości, jego wielkości, strefy AF, a dla obiektywów MF włącza ramkę "zooma", dokładnie tak samo, jak funkcja "Powiększenie".
Zdaje się, że dotrze do mnie jednak A7RII...
No własnie jakies zamotki z tymi powiększeniami są, trzeba raz ustawić i zapomnieć;p
Tu ktoś zrobił teścik voitka 15/4.5 z fe16-35 (na f:
https://www.talkemount.com/threads/13736/
Skontaktuj się z nami