Close

Strona 364 z 1914 PierwszyPierwszy ... 2643143543623633643653663744144648641364 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 631 do 3 640 z 19131

Domyślnie

No właśnie na pewne rzeczy nie zwraca się uwagi. Jak ostatnio byłem na wycieczce to właśnie okazało się, że bateria nie wytrzymała, choć dzień wcześniej było niby 100%. Za chętnie korzystałem z elektronicznego wizjera. Inna sprawa, że słońce było takie, że bez wizjera to było ciężko coś zrobić. I w tej sytuacji wszystkie bajery przestają mieć znaczenie Aż zatęskniłem za zwykłą lustrzanką

Domyślnie

Tak na marginesie mam na zbyciu adapter sony e->sony a adapter jest manualny nie przenosi elektroniki a przysłonę zmienia się pierścieniem na adapterze, kupiłem go nówkę za 150zł ma jakieś 5miesięcy (nie pamiętam dokładnie). Jak by ktoś był zainteresowany to proszę o info na priv.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    No właśnie na pewne rzeczy nie zwraca się uwagi. Jak ostatnio byłem na wycieczce to właśnie okazało się, że bateria nie wytrzymała, choć dzień wcześniej było niby 100%. Za chętnie korzystałem z elektronicznego wizjera. Inna sprawa, że słońce było takie, że bez wizjera to było ciężko coś zrobić. I w tej sytuacji wszystkie bajery przestają mieć znaczenie Aż zatęskniłem za zwykłą lustrzanką
    Hm jak mi pada bateria to wyciągam drugą. Jak nie zabrałem to mam pretensje tylko do siebie że wiedząc że aparat jest prądożerny i jedna bateria na dzień nie starcza tego nie dopilnowałem;p

Cytat Zamieszczone przez WojtehP Zobacz posta
    To nie jest wykładnikiem bycia "pro", a raczej naszpikowana pierdułami aparatem. Nikt z NG nie zabrał by takiego aparatu w dżungle gdyby nie był wytrzymały, ja idąc na Saharę nie martwiłem się bocznymi punktami ale zasilaniem i szczelnością - wybrałem analoga i kompakt od fuji ze stałym obiektywem, bo ładować mogłem go z solara.

Planuje druga wyprawę na Saharę i nadal podstawowym aparatem chyba będzie analogowy aparat. Dlatego ze "pro" dla mnie znaczy najlepszy do określonej sytuacji. Tak by wyjaśnić - na pustyni byłem dwa tygodnie, nie wyskok terenówka na dwie godziny.

Olympus omd mimo że bezluster, ma wszystko to o czym Ty piszesz. Szybki af, dobre ISO i uszczelnienia i bajery. Szklarnia także jest znaczna.

Dobrze że nie uzależniłeś pro od posiadania pełnej klatki.
    To do mojego posta?

Zrobiłem retest minolt 100/2.8 i 135/2.8 z naciskiem na to drugie szkło. Okazało się że ma delikatny FF/BF (-2 na adapterze to naprawia). Ostrość się trochę poprawiła. Natomiast szkło dalej na f8 aberruje i ma słabszy kontrast od makrówki. I chyba jeszcze do makrówki jej brakuje w ostrości, ale ciężko ocenić bo to różne ogniskowe. Normalnie ma tę zaletę że jest od makrówki mniejsze i lżejsze (i chyba też szybsze, choć włączenie limitera w makrówce sporo pomaga). Ale z LAEA4 (+ok. 175g) różnice wielkości/wagi się zacierają. Natomiast daje fajny obrazek, 135/2.8 (z AFem!) to fajne parametry, więc nie wiem jeszcze czy jest sens się go pozbywać, chadza po ok. 800-900zł to trochę szkoda by było, niewiele fajniejszych szkiełek dorwę w tej cenie;] Nawet w sumie z makrówką i LAEA4 kosztują około połowy FE90 czy batisa 85...
    Spróbuję nim popstrykać coś wartego wrzucenia bo na razie były głównie testowe strzały i zdjęcia rodzinne. Na apsc sporo zdjęć robiłem 85tkami, więc 135 na FF mi całkiem leży

Wrzucę jeszcze zdjęcia które dałem do nexów ale mi je zjadło (szkoda że nie da się dłużej edytować postów)... I tak tu bardziej pasują sprzętowo. Oba nieplanowane przy okazji focenia wschodu w Tyńcu (co nie wyszło przez mgłę). Minoltowa makrówka 100/2.8 z LAEA. Na razie na krótkie łażenia ma służyć jako tele. Przy okazji fajne do robaków i jako portretówka. Michel mnie ośmielił tym porównaniem zdjęć z batisa i makro G więc sam spróbowałem portretów makrówką i muszę przyznać że fajnie to działa

A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

Smacznego!

(A7II + 90/2.8 Macro)

Domyślnie

Rowski Noctifox:

Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Kadr centralny!!! Po ujęciu w kadrze centralnym lisy chorują...;P

Domyślnie

Lisy mają co najwyżej wściekliznę...
    Choruje tolerancja. I w ogóle stosunki międzyludzkie. Podszyte wścieklizną.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Jeśli chodzi o mnie, tolerancja 10 !!! Przeca wiesz, że lekko szydzę z kadru centralnego, bo się nie znam

Ale się nie przejmuję, bo wiem, żeś dorosły, by nie mówić: "stary". I z tych, co jak Hemingway plowając na wszystko, popijając szklaneczkę bourbonka z politowaniem traktuje świat w ogólności, nie mówiąc o kręcących się za własnym ogonem niespełnionych i zakompleksionych recenzentów fotografii - niczym pies szukający, co go tak w dupę gryzie, choć w rzepy wlazł. Jak pisał Beksiński, krytycy są po prostu niespełnionymi muzykami, literatami, fotografami. Ci spełnieni - krytykowanie innych mają w dupie

Napisałem dwa razy "dupa"?!

Domyślnie

Dupa jest najważniejszą ze sztuk.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

nie wiem czy wiecie, ale jesteście głęboko w dupie koledzy.

Strona 364 z 1914 PierwszyPierwszy ... 2643143543623633643653663744144648641364 ... OstatniOstatni