No właśnie dzięki temu, że się zna, to mu technika nie przeszkadza, tylko on nad nią panuje.
Szukaj
No właśnie dzięki temu, że się zna, to mu technika nie przeszkadza, tylko on nad nią panuje.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Josef ze mną nigdy nie gadał, brak mi na prezentowanych zdjęciach życia. Pewnie miał taki zamysł, ale nie gada ze mną. Alex Webb, ten ciagle do mnie gada i każe szukać na swoich pracach detali, a w moich kadrach każe dokładać je ... A ze już jestem stary, to trudniej mi się uczyć.
Ostatnio edytowane przez WojtehP ; 25-09-2015 o 21:09
Fragment z mojego opracowania na temat fotografii prasowej :
„Trzech murzyńskich chłopców nad jeziorem Tanganika”. Jak twierdził sam Bresson: „jedyną rzeczą, która stanowiła dla mnie uosobienie tego co niesamowite, a jednocześnie pchnęła mnie do tego, by dalej fotografować, była praca Munkasciego. Kiedy zobaczyłem murzyńskie dzieci, które wybiegały naprzeciw fal, nie byłem w stanie uwierzyć, że możliwe jest uchwycenie takiego momentu. Wtedy wziąłem swój aparat i wyszedłem na ulicę”.
A ja Koudelkę to pasjami uwielbiam. Jak dla mnie, jeden z tych NAJwiększych.
Cisza?
A co mi tam, tym razem @24:
http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...80#post3610080
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
No bo zachód
Robiłem dziś OKD porównanie potretów z Batisa 85/1.8 i Sony 90 Macro. Poniżej 3 zestawienia zdjęć, specjalnie niepodpisanych, dla Waszej przyjemności odgadywania, które z którego obiektywu
Zdjęcia przepuszczone przez LR bez obróbki, poza drobnym kadrowaniem i prostowaniem, profile obiektywów wyłączone. Nie powinno być bardzo trudno...
Skontaktuj się z nami