Nooo, niezłe, niezłe... ujdzie w tłoku...![]()
Szukaj
Nooo, niezłe, niezłe... ujdzie w tłoku...![]()
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Faktycznie fajnie daje radę (i obiektyw, i operator)
Co do zdjęć z Batisa, to będą na pewno, tylko trochę nogę wykuruję, bo na razie jest średnio...
A jeśli chodzi o portretówkę, to zawsze można kupić adapter Commlite czy jakiś inny Viltrox i Canona 85/1.8 - nie jestem na 100% pewien, czy będzie AF, ale kontrola przysłony na pewno.
Tu chodzi o finanse, ale także o miejsce w torbie. Założyłem sobie że chcę mieć 2 szkła. Jedno wakacyjne i do "codziennego" pstrykania - tę rolę będzie pełniło FE28+UWA. Drugie chciałbym do całej reszty, czyli głównie fotografowanie szeroko pojętego portretu. Samyanga 85 miałem na Nikonie - to było bardzo fajne szkło, ale jeśli już muszę używać MF to wolę od niego Nikkora 105/2.5. Tak więc skłaniam się ku FE55 - mniejsze, ładny bokeh, sensowny AF, niesamowita ostrość. Pozostaje jeszcze pytanie czy Batis nie zachwyci mnie swym obrazkiem, więc proszę o więcej zdjęćJasne - 85mm jest lepsze do ludzi ... ale kompromisy .. kompromisy. Chciałbym mieć mały "skończony" zestaw, który mieści się w niewielkiej torbie. Resztę ogniskowych pokrywają mi pleśniaki.
Michael71 - bardzo chętnie ... tam bardziej życzę ci szybkiego powrotu do zdrowia![]()
Po trochę dłuższych testach La-ea4 zauważyłem dosyć niepokojącą rzecz odnośnie baterii, żre ją niemiłosiernie... Co prawda jechałem na af-c więc i silnik ciągle pracował ale spadek długości działania był zauważalny...no ale cóż dobrze że jest zapas...![]()
Pojawiły się ploty o Tamponach 2,8/28, 2,8/50 i 2,8/60 do Sony E. Mają mieć VC. MFD 30 cm dla wszystkich, ale nie są to obiektywy makro. Czy czujecie podniecenie? Bo mnie, gdybym miał Sony A7, takie lensy by nie ruszyły. Czemu miałyby służyć? Ani jasne, ani makro...
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
... ani do lansu...
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
może do lasu ?
Skontaktuj się z nami