Close

Strona 31 z 1914 PierwszyPierwszy ... 21293031323341811315311031 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rogass Zobacz posta
    Dla mnie 28 i 45 to jest to. Szkla pod M w pierwszej kolejnosci sa/beda testowane. Szkla G to raczej niszowa sprawa jest niestety...
    Fakt, ale jesli formula optyczna szkiel Zeiss G i Zeiss M jest podobna/bardzo podobna, to mozna chyba uznac, ze beda sie zachowywac tak samo/podobnie na matrycy (?)
    Canon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drdln Zobacz posta
    http://www.sonyalpharumors.com/next-...acy-lens-test/ tu chyba jakieś nowe testy z M-kami
    Oj, na razie wygląda to dramatycznie. Color shift i ostrość poza centrum zupełnie nieskorygowane. Martwię się, że już nic z tym nie zrobią. Jeśli w A7R są mikrosoczewki, to nie wiem, co dają.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Się tak chłopaki od szkieł G nie napalajcie, bo manualna praca w wizjerze elektronicznym nie zawsze jest OK. Ostatnio poszedłem na miasto z Nex-6 i CV 35/1.4 i jednak co matówka lub plamka to nie wizjer elektroniczny. Focus peaking nie załatwia do końca sprawy, podobnie jak powiększenie.
    Do statycznych ujęć, ok. Jest czas i da się bez problemu ustawić ostrość. Natomiast w przypadku dynamicznych ujęć, jest ciężko. Pewnie wychodzi brak mojego obycia z wizjerem elektronicznym, ponieważ w przypadku matówki czy plamki takich problemów nie mam.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Się tak chłopaki od szkieł G nie napalajcie, bo manualna praca w wizjerze elektronicznym nie zawsze jest OK. Ostatnio poszedłem na miasto z Nex-6 i CV 35/1.4 i jednak co matówka lub plamka to nie wizjer elektroniczny. Focus peaking nie załatwia do końca sprawy, podobnie jak powiększenie.
    Do statycznych ujęć, ok. Jest czas i da się bez problemu ustawić ostrość. Natomiast w przypadku dynamicznych ujęć, jest ciężko. Pewnie wychodzi brak mojego obycia z wizjerem elektronicznym, ponieważ w przypadku matówki czy plamki takich problemów nie mam.
    Ja właśnie skończyłem film w Bessie R3A i pewnie aparat pójdzie na sprzedaż - kupiłem, bo kiedyś fantastycznie mi się ostrzyło dalmierzem, a w Bessie jest wspaniały wizjer i jasna, wyraźna plamka. Miało być super, a okazało się, że tak już się przyzwyczaiłem do EVF, lupy i peakingu, że nawet porządnym dalmierzem ostrzę sporo wolniej (jak będzie z celnością, to się okaże po wywołaniu filmu).
    Także chyba to raczej kwestia przyzwyczajenia i opanowania innej techniki. Choć przyznaję, że najprzyjemniej mi się ostrzy na matówce Jaśki 124 G

Domyślnie

(render)

Sony pójdź tą drogą

Domyślnie

Pójdzie, na pewno pójdzie.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

ale po co taki gigantyczny ten grip..
    Völkchlor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pastwisko Zobacz posta
    ale po co taki gigantyczny ten grip..
    Bardzo sensowny moim zdaniem. I tak wyje Ci do przodu trąba obiektywu, a dzięki takiemu gripowi aparat trzyma się wybornie.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Gdyby zachowac takie proporcje to aparat w miejscu gripa bylby grubszy od D5xsmkXI

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Się tak chłopaki od szkieł G nie napalajcie, bo manualna praca w wizjerze elektronicznym nie zawsze jest OK.
    Caly trik polega na tym, ze szkla G przez odpowiednia przejsciowke maja AF

Strona 31 z 1914 PierwszyPierwszy ... 21293031323341811315311031 ... OstatniOstatni