OMD jednak wymiata z AF .. Sony mimo że ma i fazę i kontrast przegrywa z użytym tylko w OMD e-m5 z kontrastem ... fakt iso w a7 to noktowizor ale ziarno w Olympusie jest bardzo takie "kliszowe"
Szukaj
OMD jednak wymiata z AF .. Sony mimo że ma i fazę i kontrast przegrywa z użytym tylko w OMD e-m5 z kontrastem ... fakt iso w a7 to noktowizor ale ziarno w Olympusie jest bardzo takie "kliszowe"
A mi się nie podoba szum z E-M10 przepuszczony przez LR. Przy nieco bardziej intensywnej obróbce zachowuje się o wiele gorzej od tego z A7. Do tego wyłazi już przy ISO200...
Tak to działa, z tym, że ten tryb ma irytujące ograniczenia (brak RAW, AF tylko szeroki).
na APSC a7 przechodzi automatycznie i w RAW i w JPG a czy mogę tak zrobuc by w RAW był crop 1,2 ?? czy moze ten programik "Kompensacja obiektywu" załatwi ten mój problem ?
Ja pofociłem trochę e50 z winietą bez cropa ale cholernie ciężko się kadruje nie wiedząc dokładnie ile wyjdzie po obcięciu![]()
Ale profil chyba zaaplikowałeś, bo 28-70 chyba na wszystkich ogniskowych ma mocną winietę w rogach, a na długim końcu mocną dystorsję (której prawie nie ma na 28mm)
Kosmici nieznanej narodowości ukradli lewackie Sony A7 sn: 3980117 oraz Voigtlander Nokton 40 MC sn:8030111 we Wrocławiu
Tak masz racje ale myslałem że to jest normalka.
Z8, Z9,D850 D700 D800 Z7 Z7ii Z FC a7m2 a7m3
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Skontaktuj się z nami