Close

Strona 1818 z 1914 PierwszyPierwszy ... 81813181718176818081816181718181819182018281868 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 18 171 do 18 180 z 19131

Domyślnie

Zachodzę w głowę, w jaki sposób ktokolwiek na ekraniku 3 calowym może zobaczyć zwiększenie tej rozdzielczości. Patrząc przez jakieś szkło powiększające? Przecież powiększenie sobie obrazka nie ma z tym nic wspólnego, ekran się nie zmienia
    Te kompleksy posiadaczy Nikona są zabawne Tylko zupełnie nie rozumiem bez grzebania w ludzkiej naturze o co w tym chodzi, większość aparatów od ładnych paru lat ma aż nadmiar funkcji oraz parametry nie do wykorzystania w większości przypadków. Nawet Nikon

Domyślnie

Naprawdę pożyteczną funkcją byłoby zrobienie powiększenie w ten sposób:
    1 - na dole po lewej (tak jak obecnie) pojawia sie pomniejszony "kadr" z zaznaczeniem gdzie jesteśmy ale z umieszczonym obrazkiem kadru a nie sama ramką
    2 - powiekszenie lepszej jakości, zgodne z realną rozdzielczością

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Lepszy ekran? Zobacz lepiej jakie badziewie wsadzili do wizjera w a7 III - to jest poziom amatorski

Co do śmieszności to fanbojów nikona nie da sie przebić
    Czyli wymienianie plusów Sony i chwalenie że poprawiają coś co spieprzyli jest fanbojowaniem ?

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Bartolini82 Zobacz posta
    Aparatami nigdy nie filmowałem i pewnie nie będę. Dla mnie aparat ma robić zdjęcia. Z funkcji filmowania mógłby być wykastrowany.
    Jednak odnośnie AF to widziałeś np. to?
    https://www.youtube.com/watch?v=EG9FYeOay-Q
    Nieaktualne donośnie dwóch aktualizacji Canona i chyba trzech aktualizacji Nikona.

Do tego np. obiektyw 200-600 wychodzi 6200zł.
    Podepniesz do Nikona jeśli taki tani i dobry.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
    Zachodzę w głowę, w jaki sposób ktokolwiek na ekraniku 3 calowym może zobaczyć zwiększenie tej rozdzielczości. Patrząc przez jakieś szkło powiększające? Przecież powiększenie sobie obrazka nie ma z tym nic wspólnego, ekran się nie zmienia
    Te kompleksy posiadaczy Nikona są zabawne Tylko zupełnie nie rozumiem bez grzebania w ludzkiej naturze o co w tym chodzi, większość aparatów od ładnych paru lat ma aż nadmiar funkcji oraz parametry nie do wykorzystania w większości przypadków. Nawet Nikon
    Rozdzielczość ekranu w obrazie jak i w sensorze dotyku ma sens ale szkoda tłumaczyć jeśli dziwisz się podstawom.
    Ja nawet nie porównuję tylko pisze że jak Sony poprawia to dobrze, a użytkownicy Sony twierdzą że... właściwie to nie wiem o co im chodzi poza obsesją na punkcie że Nikon jest zły

Domyślnie

o.. f..... spadam bo się robi smutnofańbojowo

Domyślnie

Ja chyba też, bo robi się "śmiesznie" na forum.
    Szkoda. I to przez jedną osobę...

Domyślnie

Nie zaczepiajcie to może sobie pójdzie
    No i nie ma co ukrywać, że cena też swoje jednak robi. a7RIV wychodzi trochę ponad 12000zł. Do tego np. obiektyw 200-600 wychodzi 6200zł. Więc taniej niż Sigma 60-600 do Nikona...
    To 6200 za 200-600 to chyba cena netto?
    Odnośnie ekranu to w końcu nie wiem co zrobię. Obecnie na pewno RIVa nie będzie z cashbackiem. Trzeba by czekać minimum do jesieni/zimy na nowy, a i tak nie wiadomo jakie wtedy dadzą warunki.
    Poza tym, może zadzwonię po weekendzie do Sony i podpytam bo może będzie jakaś akcja z możliwością wymiany w serwisie wyświetlacza na ten nowy, nawet jak ktoś jest użytkownikiem RIV.
    Takiej akcji nie będzie. Teraz masz opcję jedną czyli tańsze zwykłe IV lub poczekanie i dopłacenie do wersji z lepszym ekranem. Przy czym dopłacenie tyczy się tylko obecnej promocji, która nie będzie trwać wiecznie. A potem co będzie to nie wiem, bo jeśli ceny obu wersji będą takie same to raczej mało kto kupi tę z gorszym ekranem. No chyba, że dla tych kilku zdjeć więcej na jednym ładowaniu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Nie zaczepiajcie to może sobie pójdzie
    To 6200 za 200-600 to chyba cena netto?
    Nie, brutto. Katalogowo 8299zł. Do tego "utargowałem" 200zł, a do tego -1000zł voucher za zakup body, do tego 450zł cashback za ten obiektyw i kolejne 450zł za "welcome to alpha". Finalnie wychodzi 6199zł brutto.
    Na razie mam tak wstępnie zaklepany taki zestaw. Nie finalizuję zakupu bo zastanawiałem się właśnie co z tym IVa.
    Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Takiej akcji nie będzie. Teraz masz opcję jedną czyli tańsze zwykłe IV lub poczekanie i dopłacenie do wersji z lepszym ekranem. Przy czym dopłacenie tyczy się tylko obecnej promocji, która nie będzie trwać wiecznie. A potem co będzie to nie wiem, bo jeśli ceny obu wersji będą takie same to raczej mało kto kupi tę z gorszym ekranem. No chyba, że dla tych kilku zdjeć więcej na jednym ładowaniu.
    Pewnie tak. Obecnie i tak cashback jest mniejszy niż zimowy. W zimowym na RIV był cashback 1500zł, obecnie jest 1350zł. Więc liczenie na kolejny zimowy, tylko dlatego, że ekranik ma lepszą rozdzielczość to chyba mija się z celem. Tym bardziej, że ekran nadal chyba nie jest w pełni dotykowy jak np. w Nikonie.

Panowie, jest jednak jeszcze jeden OGROMNY plus na korzyść Sony. Serwis w Polsce. Ja pamiętam jak kiedyś miałem alfę i wysyłałem go do serwisu na Żytnią do Wawy. Ten serwis był naprawdę wzorowy. Teraz chyba nie są już oficjalnym serwisem, ale są chyba 2 inne. Mam nadzieję, że trzymają równie wysoki poziom. Natomiast Nikon serwis miał zawsze ch..y. Przynajmniej mnie kiedyś zrobili w ciula z jednym coolpixem, którego kupiłem w USA. Pod tym względem Nikon zawsze był fatalny. Teraz chyba trzeba wysyłać do Czech, tak?

Ja tam wiem jedno. Dziwną sytuacją jest jeśli jakieś sprzęty (niekoniecznie aparaty bo z autami jest podobnie) zamiast fabrycznie działać tak jak powinny, to później muszą mieć sterty aktualizacji i innego badziewia.
    D7200+Nikkor 10-24 f3.5-4.5G ED+Nikkor 18-105+Tamron SP AF 90 f2.8 Di MACRO 1:1+Nikkor AF-P DX 70-300G ED VR+Nikkor 50 1.8G+Sigma A 18-35 1.8+Sigma S 60-600

ksh
    Gość

Domyślnie

A jaki problem gdzie serwis jeśli to kurier ci za darmo odbiera sprzęt spod drzwi, nie szukaj na siłę problemu, dla ciebie Sony lepsze to kupuj, widzę dobre ceny uzyskałeś, czy dla ciebie istotne będzie to co poprawili w nowych modelach to nie wiem.
    Dobrze wiemy że obiektywy są istotne, a tych w Sony pełno, do Nikona nie każdy chce używać adaptera i to rozumiem, zresztą jak idziemy w tak drogi sprzęt to olać adaptery.

Domyślnie

Tak sobie czytam ten wątek, bo mam go w subskrypcji.
    Ale w innych wątkach "sprzętowych" tutaj jest chyba podobnie.
    Ad rem - od lat nic się nie zmienia - większość z Was, zamiast po prostu robić zdjęcia, oczekuje tylko kolejnego 500+ jak w jakimś pisowskim Vegas.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    A jaki problem gdzie serwis jeśli to kurier ci za darmo odbiera sprzęt spod drzwi, nie szukaj na siłę problemu, dla ciebie Sony lepsze to kupuj, widzę dobre ceny uzyskałeś, czy dla ciebie istotne będzie to co poprawili w nowych modelach to nie wiem.
    Dobrze wiemy że obiektywy są istotne, a tych w Sony pełno, do Nikona nie każdy chce używać adaptera i to rozumiem, zresztą jak idziemy w tak drogi sprzęt to olać adaptery.
    Nie szukam na siłę problemu. Nie jestem też mega fanem określonej marki i generalnie mam wywalone na takie wojenki. Przygodę z lustrzankami cyfrowymi zacząłem bowiem od Sony, a później jak zmieniałem stary aparat na nowszy, to sparzyłem się na ich jakości i zwróciłem aparat po zakupie i wybrałem Nikona. Teraz też w pierwszej kolejności szukałem Nikona. Tylko, że jak zacząłem sobie porównywać różne body to tak jakoś znowu bliżej Sony mi się zrobiło i chyba tak zostanie.
    D7200+Nikkor 10-24 f3.5-4.5G ED+Nikkor 18-105+Tamron SP AF 90 f2.8 Di MACRO 1:1+Nikkor AF-P DX 70-300G ED VR+Nikkor 50 1.8G+Sigma A 18-35 1.8+Sigma S 60-600

Strona 1818 z 1914 PierwszyPierwszy ... 81813181718176818081816181718181819182018281868 ... OstatniOstatni