Oglądałem w sklepie A7c. Fajna aparatka
Tylko dlaczego sony tak nie lubi swoich klientów i dał im tak tragiczny wizjer.
Szukaj
Oglądałem w sklepie A7c. Fajna aparatka
Tylko dlaczego sony tak nie lubi swoich klientów i dał im tak tragiczny wizjer.
R | 35 | 50 | 135
Wizjer w A7C to ponury żart jakże typowy dla Sony - osobiście chcąc mieć cywilizowany wizjer i dobry AF zarazem skończyłem z Sony A9, a i tak wizjer nie jest tu jakiś wybitny (nadrabia cała reszta). Sępienie na wizjerach przez producenta wizjerów to folgowanie najniższym instynktom i liczę na to, że ta żałosna wydumka w zawyżonej cenie będzie się sprzedawać równie nędznie jak nędznie została sklecona. Nawet Canon RP ma lepszy wizjer (kosztując połowę tego co ten wyskrobaniec).
@Czornyj
I po kiego Czorta było porzucać Nikona, kiedy z Zetkach są całkiem przyzwoite patrzydła ?
NIKON
לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował
Prawda, prawda, tak się z Tobą drażnię przy Wigilii, boć odkąd wsiąkłeś w Sony, to tyle Ciebie na forum co kot napłakał.
Wracając jednak do Zetek, to podpierając się FTZ też jest wcale pokaźna kolekcja szkieł do wykorzystania, a poprzez przejsciówkę, można zakosztować szkieł i z Twojego systemu.
NIKON
Słyszałem też sporo ciepłych słów pod adresem Techart TZE-01.
NIKON
Kiedy zacznie się używać bezlustra bardzo szybko odechciewa się używać obiektywów z adapterem, bo jednym z większych atutów bezluster są obiektywy - ostrzejsze, szybsze, lżejsze, często niewielkie. Techarty są ok, ale często się sypią i jednak nie są zbyt szybkie.
Kiedy nabyłem Z7 nabrałem dziwnej ochoty na serię S, ale naprawdę szybko to mi przeszło z różnych względów i w tym momencie nie mam ani sztuki i działam tylko przez FTZ ze szkłami Nikona i Sigmy.
Być może eSki f/1.2 będą miały większe rozdzielczości, bo eSkom f/1.8 kończyło się na 37 P-Mpix wg. nomenklatury dxomark.
NIKON
Wizjer w 7c faktycznie słabo wygląda i mam nadzieję, że w 7IV nie popełnią tego samego błędu (choć to pewnie nie bład a celowe działanie maksymalizujące zysk), ale w sumie co mnie to obchodzi? Ostatnio o tym dyskutowaliśmy na innym forum i próbowałem sobie przypomnieć kiedy ostatnio używałem wizjera? Ostatecznie się nie udało, bo pamięć już nie ta, ale chyba dość dawno temu
![]()
Skontaktuj się z nami