GO?
Jeszcze jedno pytanie, bo widzę, że używasz a7r2. Czy przy ostrzeniu ręcznym jest powiększenie w wizjerze z automatu po przekręceniu pierścienia, czy trzeba wspomagać się przyciskiem?
Szukaj
GO?
Jeszcze jedno pytanie, bo widzę, że używasz a7r2. Czy przy ostrzeniu ręcznym jest powiększenie w wizjerze z automatu po przekręceniu pierścienia, czy trzeba wspomagać się przyciskiem?
Jeśli widzisz dane w EXIFie, to należałoby przypuszczać, że obiektyw ma elektronikę, czyli komunikuje się z puszką.
Ale ja się nie znam, więc może bzdurki jak zwykle piszę.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Dobrze @wpkx prawi. Szkło ma elektronikę i na ruch pierścienia ostrzenia reaguje przywołaniem powiększenia wybranego fragmentu kadru. Pono można to wyłączyć...
![]()
Ponoć? No nie wiem, bo się nie znam.
PS Jestem przeciwnikiem kupowania "na Kuźniara", jednak gdy nabyłem kiedyś Loxię z takim ficzerem, to oddałem ją po 3 dniach - nie dało się z tym zdjęć robić.
Snoblesse oblige:
Na Kuźniara to jakbyś ze dwa śluby przed oddaniem obskoczył
Czasem może denerwować, ale czasem ten ficzer się przydaje.
To jest zło!
Prawie tak wielkie, jak śluby i komunie.![]()
Snoblesse oblige:
Nieeee... aż tak wielkie to nie jest![]()
No genialne to jest. Nie kupuję już manuali bez styków bo się ich nie da używać jak trzeba klikać za każdym razem przy zmianie ostrości![]()
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Pozwalam sobie mieć odwrotne zdanie.
Nota bene te manuale z elektroniką to po prostu współczesne obiektywy bez AF i nie umywają się do tych prawdziwych.
Snoblesse oblige:
Skontaktuj się z nami