Close

Strona 1717 z 1914 PierwszyPierwszy ... 717121716171667170717151716171717181719172717671817 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 17 161 do 17 170 z 19131

Domyślnie

Technicznie się zrobiło, dawno zdjęcia nie było

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC07606_m1.jpg
Wyświetleń:	150
Rozmiar:	352,8 KB
ID:	43210

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Z sentymentu nadal mam A7mkI i nie widzę podobieństwa - był mniejszy, lżejszy, z lepszym (acz i tak tragicznie beznadziejnym) wizjerem, a przede wszystkim z wyprowadzeniem wszystkich istotnych funkcji na kółka i przyciski, dzięki czemu pokochałem ten aparat.
    Wiem jakie ograniczenia ma A7c, ale nie ma co udawać, że A7mkI ich nie miał. Miał i to dużo bardziej upierdliwe. A podobieństwo jest jedno, mały rozmiar i waga. To cecha wspólna przy czym w A7c dali porządną baterię. Tej w klasiku się po prostu bałem. Samo odwrócenie trendu moim zdaniem jest bardzo dobrym pomysłem, bo ostatnio w bezlustrach moda na mastodonty. Czas powrócić do korzeni. Do tego dobry af, seria i wideo czyli coś czego klasik nie miał. Brak kółka trochę boli, ale ja i tak 95% czasu spędzam na A więc nie jest to aż tak upierdliwe. Wizjer musiałbym zobaczyć choć pewnie faktycznie jest słaby. Tyle, że przed te kilka lat z belusterkowcami wizjera także się oduczyłem. Jest on dla mnie ważny w zasadzie tylko w pełnym słońcu. Dżoj to regres w porównaniu z 7III, ale nie w porównaniu do jedynki. W dodatku tu mamy real time af i jak rozumiem wybierak na ekranie po przyłożeniu oka do wizjera więc w jakimś sensie mamy protezę. Przy czym real time nie jest protezą, bo w III go nie ma. Najtrudniej, przynajmniej jako fotoziutkowi wycieczkowemu, byłoby mi zaakceptować brak drugiej kieszeni na kartę. To niestety dla mnie duży minus. Dla mnie ten "c" to spadkobierca jedynki, tyle, że poprawiony. I przy okazji pozbawiony kilku rzeczy. Dla mnie kompromis do zaakceptowania pod warunkiem, że za rok czy dwa mocno zejdą z ceny.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 15-09-2020 o 22:19

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Dla mnie kompromis do zaakceptowania pod warunkiem, że za rok czy dwa mocno zejdą z ceny.
    Z ceną mogą akurat nie zejść. W każdym razie nie za szybko.
    Sony długo klepie wszystkie generacje puszek, żeby mieć uzasadnienie do wysokich cen kolejnych nowości. Oni nie zastępują, tylko wprowadzają kolejny, oczywiście droższy model.
    Myślę, że tu jest tak samo, stąd nawet oznaczenie. To kolejny aparat z rodziny A7, tym razem w małej obudowie, pozbawionej "pryzmatu". Sama koncepcja mi się bardzo podoba, zwłaszcza jako użytkownikowi NEX-6. Choć osobiście wolę ekran gibany niż na przegubie. Miałem kiedyś aparat z takim ekranem i jednak z tego nie korzystałem. Z gibanego ekranu natomiast bardzo często korzystam.
    Ostatnio edytowane przez zdyboo ; 15-09-2020 o 22:34
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Brak kieszeni na kartę można zrekompesnować takim cudakiem: https://www.kickstarter.com/projects...507498328.djt8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Wiem jakie ograniczenia ma A7c, ale nie ma co udawać, że A7mkI ich nie miał. Miał i to dużo bardziej upierdliwe. A podobieństwo jest jedno, mały rozmiar i waga. To cecha wspólna przy czym w A7c dali porządną baterię. Tej w klasiku się po prostu bałem. Samo odwrócenie trendu moim zdaniem jest bardzo dobrym pomysłem, bo ostatnio w bezlustrach moda na mastodonty. Do tego dobry af, seria i wideo czyli coś czego klasik nie miał. Brak kółka trochę boli, ale ja i tak 95% czasu spędzam na A więc nie jest to aż tak upierdliwe. Wizjer musiałbym zobaczyć choć pewnie faktycznie jest słaby. Tyle, że przed te kilka lat z belusterkowcami wizjera także się oduczyłem. Jest on dla mnie ważny w zasadzie tylko w pełnym słońcu. Dżoj to regres w porównaniu z 7III, ale nie w porównaniu do jedynki. W dodatku tu mamy real time af i jak rozumiem wybierak na ekranie po przyłożeniu oka do wizjera więc w jakimś sensie mamy protezę. Przy czym real time nie jest protezą, bo w III go nie ma. Najtrudniej, przynajmniej jako fotoziutkowi wycieczkowemu, byłoby mi zaakceptować brak drugiej kieszeni na kartę. To niestety dla mnie duży minus. Dla mnie ten "c" to spadkobierca jedynki, tyle, że poprawiony. I przy okazji pozbawiony kilku rzeczy. Dla mnie kompromis do zaakceptowania pod warunkiem, że za rok czy dwa mocno zejdą z ceny.
    A7mkI nawet w stosunku fo A7mkII to aparat porażka, o III przez litość nie wspominając - tyle, że dał początek etosowi serii 7, posiadającej świetną kontrolę manualną nad parametrami obrazowania, w RIV doprowadzoną do cichej perfekcji. W A7c mi tego etosu brak. Jest za to tradycyjnie dla serii 7 beznadziejny wizjer, będący regresem nawet w stosunku do pierwszej A7. Korpus jest odjaniepawlony jak dla obcego, tak na 30% - za to w wygórowanej cenie. Szkoda, bo sam kierunek jest świetny.

Domyślnie

Cena kiedyś znormalnieje a wtedy c znajdzie swoich amatorów. Dla mnie jedyny minus tej sytuacji to, że dla samego lekkiego odchudzenia nie opłaca mi się ładować w c, choć w sumie chciałbym mieć coś mniejszego, a na CII gdy już odejdzie podatek od nowości przyjdzie mi poczekać pewnie ze 4 lata. Za to dla tych, którzy za jakiś czas wejdą w system sony taki c w normalnej cenie może być fajnym, małym towarzyszem podróży i aparatką do codziennego focenia. W sumie już sobie siebie wyobraziłem z 7c i ciamciangami 18, 35 i 75. Taki zestaw do damskiej torebki

Domyślnie

A7 był jest aparatem, na który wszyscy czekali, tylko o tym nie wiedzieli
    A72 wcale nie jest taki zły! Mam i jestem zadowolony. A73 kupię, jak stanieje. A7c to, zgadzam się że bdb kierunek. Pewnie A7c3 będzie już ********y.
    Póki co jaram się nowym smyangiem 35. Mam nadzieję Czornyj, że szybko wpadnie w twoje ręce i coś napiszesz...

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
    NIKON forever

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Z ceną mogą akurat nie zejść. W każdym razie nie za szybko...
    Zobaczymy jak będzie. Do tej pory chyba jedynie dwa pełnoklatkowe bezlustra od Sony szybko nie taniały: A7sII i A7III, oba można powiedzieć przełomowe (nie pamiętam jak było z A9). Reszta dość szybko szła w rabaty. C nie jest rewolucją, w dodatku w tej chwili jest sporo droższy o 7III więc moim zdaniem jest szansa, że dość szybko potanieje.

Domyślnie

słuchajcie czy jest sens skakać z MK2 na mk3 ? jestem amatorem, fotografuje głównie rodzinę, eventy, wyjazdy, swoje czworonogi itd. czyli typowe pamiątki.

Kiedyś fotografowałem więcej (nawet zarobkowo) ale poleciał mi wzrok i korzystanie z DSLR stało się bardzo uciążliwe. Przy sony nie mam większych problemów ale w MK2 bardzo wkurza mnie auto iso, bateria, czujnik zbliżeniowy i AF-C, choć tu może ja coś robię źle.

Domyślnie

A ja to się zastanawiam - gdy kupie używane a7ii za 2,7 to czy nie przepłacę a wy mi tu o cenienie a7c nowości dla Kowalskiego
    jak tu na a7ii chodzi mc11 ? czy tak samo beznadziejnie jak na a7 ?
    Potrzebuje tylko żeby mi dwie Lki działały bo do manuali to ganc pomada.
    Ostatnio edytowane przez cybulski ; 17-09-2020 o 16:21
    linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|

Strona 1717 z 1914 PierwszyPierwszy ... 717121716171667170717151716171717181719172717671817 ... OstatniOstatni