Close

Strona 1651 z 1914 PierwszyPierwszy ... 651115115511601164116491650165116521653166117011751 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 16 501 do 16 510 z 19131

Domyślnie

O take zielone mnię się rozchodziło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basket Zobacz posta
    Jak tylko idzie dyskusja o kolorach i przykładowe zdjęcia, to zawsze mnie to rozwala.
    Ja np uważam, że fuji robi ********e kolory. I zgadzam się z tym. Tylko, że te kolory są tylko na wyświetlaczu. W sumie wiadomo dlaczego, ale pozostaje niedosyt
    ja nie mam takie doświadczenia jak większość tu, ale miałem 3 nikony, jednego sony i jednego canona. teraz mam fuji i zgadzam się z Basketem. Kolory z fuji najbardziej mi podchodzą. Nie chodzi o oczojebne profile ktore mozna ustawić tylko normalnie to co w rawie wyciagne jest najbliższe temu co widzialem.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Ta tonacja już trochę mniej mi pasuje.
    Bardziej chodziło mi o oddawanie zieleni, jak np. tutaj, ze zwykłej 7-ki.

Załącznik 39212
    a skad mamy wiedziec czy dobrze zieleń oddało jak nie widzieliśmy jej nna żywo
    Może na żywo byla inna i oddało bardzo ch...wo ?

Domyślnie

Zawsze można zapytać autora zdjęcia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czomolungma Zobacz posta
    ja nie mam takie doświadczenia jak większość tu, ale miałem 3 nikony, jednego sony i jednego canona. teraz mam fuji i zgadzam się z Basketem. Kolory z fuji najbardziej mi podchodzą. Nie chodzi o oczojebne profile ktore mozna ustawić tylko normalnie to co w rawie wyciagne jest najbliższe temu co widzialem.
    Jedna rzecz to preferencje. Tu każdy ma swoje. Mnie też kolory z Fuji się podobały, jednak po niedługim czasie zaczęło od nich mdlić.
    Druga rzecz - no przecież jaki problem? Wystarczy parę suwaczków i podobno ma się dowolną kolorystykę. Przynajmniej tak niektórzy twierdzą.

a skad mamy wiedziec czy dobrze zieleń oddało jak nie widzieliśmy jej nna żywo
    Może na żywo byla inna i oddało bardzo ch...wo ?
    Ale ja widziałem.

Domyślnie

Jedna rzecz to preferencje. Tu każdy ma swoje. Mnie też kolory z Fuji się podobały, jednak po niedługim czasie zaczęło od nich mdlić.
    Druga rzecz - no przecież jaki problem? Wystarczy parę suwaczków i podobno ma się dowolną kolorystykę. Przynajmniej tak niektórzy twierdzą.

Ale ja widziałem.
    To pierniczenie o kolorach to ma sens jak puszczanie latawca z wiatrem.
    Każdy ma inne preferencje, inny monitor(o kalibracji nie wspominając), inne laboratorium. Jak odgadnąć gdzie jest ten nasz wymarzony kolor?
    Ja wiem, że włączyłem się niepotrzebnie w dyskusję w wątku sony. Nigdy tego nie robię, ale jakoś poszło
    Jednak myślę, że nadmierny onanizm nie jest dobry, podobno na prostatę pomaga
    Fuji

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa
    Wpisów
    7

Domyślnie

Nie znam sie to sie wypowiem...
    Mialem 6 canonoów, 2 fuji, 1 nikona, 7 sony (liczac tylko apsc i ff) i jednak z canona było najbardziej naturalnie. Co z tego skoro szczegolowosc i elastycznosc matryc w aparatach sony rulez dla mnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stafford Zobacz posta
    Nie znam sie to sie wypowiem...
    Mialem 6 canonoów, 2 fuji, 1 nikona, 7 sony (liczac tylko apsc i ff) i jednak z canona było najbardziej naturalnie. Co z tego skoro szczegolowosc i elastycznosc matryc w aparatach sony rulez dla mnie.
    nikon i fuji mają matryce sony
    szczególowośc matrycy jednej i drugiej (tej samej firmy) o tej samej wielkości, bez tych samych filtrów i ilosci pikseli nie jest taka sama ? nie decyduje czasem szkło ?
    chociaz fakt ze w fuji (matryca sony) zdecydowanie wiecej wyciagalem niz w d7100 (matryca chyba toshiby tam byla czy sie myle?)
    Ostatnio edytowane przez czomolungma ; 09-05-2020 o 21:46

Domyślnie

To pierniczenie o kolorach to ma sens jak puszczanie latawca z wiatrem.
    ... Jednak myślę, że nadmierny onanizm nie jest dobry, podobno na prostatę pomaga
    Onanizm i prostata - to jakoś nie idzie w parze.
    Jeśli na codzień używam Canona, Sony i Panasonika naprzemiennie, to gdzie tu onanizm? Prostata już bardziej. O Fuji dawno zapomniałem, więc chyba i skleroza.

Ja np uważam, że fuji robi ********e kolory. I zgadzam się z tym.
    Ty pierniczysz, ja pierniczę, oni pierniczą...

- - - - kolejny post - - - - - -

nikon i fuji mają matryce sony
    szczególowośc matrycy jednej i drugiej (tej samej firmy) o tej samej wielkości, bez tych samych filtrów i ilosci pikseli nie jest taka sama ?
    Sony jest tylko producentem. X-trans i Bayer to zupełnie nie to samo.

Domyślnie

Onanizm i prostata - to jakoś nie idzie w parze.
    Ja już w takim wieku, że zaczynam się interesować Czytałem, że to pomaga

Ty pierniczysz, ja pierniczę, oni pierniczą...
    Dokładnie. Na temat preferencji ciężko się rozmawia.
    Fuji

ksh
    Gość

Domyślnie

Dyskusja o kolorach jak zawsze zabawna ale.. proszę zaznaczajcie że np "lubię kolory w jpg aparatu X marki Y" wtedy ok bo jaki sens ma dyskusja o kolorach jeśli ktoś robi zdjęcia w raw ?

Jeśli chodzi o jpg prosto z puszki to też jeszcze kwestia co sobie tam ustawimy, przykładowo fuji ma szalenie słodziutkie ustawienia domyślne, a kto wie co użytkownik sobie ustawił ?
    Przykładowo domyślne jpg w D750 czy w D600 były według mnie słabiutkie, w Z6 jest przyjemnie po moich ustawieniach, amm to samo co z raw domyślnie ustawiam ale raw oczywiście ma inne zalety.
    Po lekkiej korekcie wszystko się zmienia ale kto wie po jakiej korekcie ?

Strona 1651 z 1914 PierwszyPierwszy ... 651115115511601164116491650165116521653166117011751 ... OstatniOstatni