Szukaj
Ja bym chciał takie od ludzi, sprawdzające się, a nie jakieś pierdu pierdu z yt.
Z filmem sprawa jest nieco bardziej skomplikowana niż ze zdjęciami. Skorzystaj z rady kolegi i znajdź krótki klip z polecanymi ustawieniami Twojego modelu na yt. Wystarczy, że obejrzysz kilka najbardziej popularnych i wyciągniesz z tego średnią dla siebie. Podobnie zrób z zalecanymi profilami z omówieniem w jakich warunkach się sprawdzają a na końcu znajdź tutoriale pokazujące z grubsza jak się to woła. To wcale nie są pierdu pierdu a skondensowana wiedza. A jak Ci szkoda czasu to ustaw automat i podaruj sobie logi.
Coś już tam mam i ogarniam właśnie z yt, wkurza znowu brak pełnej personalizacji.
Ogólnie s-log robi wrażenie co z tego da się wyciągnąć, mam nadziej że Adobe premiere cs6 łyka takie pliki, nie tylko cc ?
To nie slog jest problemem bo to tylko spłaszczenie kontrastu i wyprane kolorki. Jak czyta xavc-s lub i to nie ma problemy. Inna sprawa że jak będziesz z auto matu nakładał LUTy to niewiele zyskasz.
Czyli jeśli dobrze rozumiem to s-log jest tak jakby odpowiednikiem raw w foto, a LUT to jak profil koloru ?
Czyli jeśli nagrywam w soniaczu to ustawiam w menu Profil Zdjęcia albo s-log co da mi surówkę albo jakieś cine z ustawieniami kolory itd i wtedy mam gotowca z profilem jaki ustawiłem, tak?
Czyli w uproszczeniu s-log jest takim "okrojonym" rawem?
W kamerach jest co prawda 10 bitów ale realnie to co można z nich wyciągnąć przypomina mi możliwości wczesnych v lustrzanek cyfrowych
Skontaktuj się z nami