Close

Strona 1558 z 1914 PierwszyPierwszy ... 558105814581508154815561557155815591560156816081658 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 15 571 do 15 580 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Ktoś z soniaczowców robi coś więcej video niż tylko okazjonalne nagrywanie?
    Chodzi mi dokładnie o nakierowanie odnośnie ustawień bo nie mam siły w tym żeby testować, zmieniać ustawienia itd
    Filmowanie z obiektywem AF ale biorę pod uwagę że sporo ujęć będzie MF, żadnego śledzenia obiektu i dynamicznych wygibasów.
    Widzę że niesamowicie polepsza efekt zapis w xavc-s i s-log ale ustawień tam jest sporo i tu jakieś sugestie chętnie bym przyjął

Na you tune jest cała seria dotycząca FS7 i ustawień - onejrzyj nbo wspólna część dotycząca sloga i ekspozycji jest dośc ciekawa

ksh
    Gość

Domyślnie

Ja bym chciał takie od ludzi, sprawdzające się, a nie jakieś pierdu pierdu z yt.

Domyślnie

Z filmem sprawa jest nieco bardziej skomplikowana niż ze zdjęciami. Skorzystaj z rady kolegi i znajdź krótki klip z polecanymi ustawieniami Twojego modelu na yt. Wystarczy, że obejrzysz kilka najbardziej popularnych i wyciągniesz z tego średnią dla siebie. Podobnie zrób z zalecanymi profilami z omówieniem w jakich warunkach się sprawdzają a na końcu znajdź tutoriale pokazujące z grubsza jak się to woła. To wcale nie są pierdu pierdu a skondensowana wiedza. A jak Ci szkoda czasu to ustaw automat i podaruj sobie logi.

ksh
    Gość

Domyślnie

Coś już tam mam i ogarniam właśnie z yt, wkurza znowu brak pełnej personalizacji.
    Ogólnie s-log robi wrażenie co z tego da się wyciągnąć, mam nadziej że Adobe premiere cs6 łyka takie pliki, nie tylko cc ?

Domyślnie

To nie slog jest problemem bo to tylko spłaszczenie kontrastu i wyprane kolorki. Jak czyta xavc-s lub i to nie ma problemy. Inna sprawa że jak będziesz z auto matu nakładał LUTy to niewiele zyskasz.

ksh
    Gość

Domyślnie

Czyli jeśli dobrze rozumiem to s-log jest tak jakby odpowiednikiem raw w foto, a LUT to jak profil koloru ?
    Czyli jeśli nagrywam w soniaczu to ustawiam w menu Profil Zdjęcia albo s-log co da mi surówkę albo jakieś cine z ustawieniami kolory itd i wtedy mam gotowca z profilem jaki ustawiłem, tak?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Czyli jeśli dobrze rozumiem to s-log jest tak jakby odpowiednikiem raw w foto, a LUT to jak profil koloru ?
    Czyli jeśli nagrywam w soniaczu to ustawiam w menu Profil Zdjęcia albo s-log co da mi surówkę albo jakieś cine z ustawieniami kolory itd i wtedy mam gotowca z profilem jaki ustawiłem, tak?
    RAW jest nieskompresowanym, lub lekko skompresowanym zapisem liniowym 14 bitowego zrzutu z matrycy, s-log jest jego 8-o bitowym, mocniej skompresowanym substytutem, który musisz potraktować 3DLUTem/krzywymi by uzyskać wizualnie strawne rezultaty.

Domyślnie

Czyli w uproszczeniu s-log jest takim "okrojonym" rawem?
    NIKON forever

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bradley Zobacz posta
    Czyli w uproszczeniu s-log jest takim "okrojonym" rawem?
    W dużym uproszczeniu trochę tak, głównie pod względem tonalnym - ma za zadanie mocniej skompresować dynamikę, głównie po to, by dało się mocniej miąchać światła i okołobiele.

Domyślnie

W kamerach jest co prawda 10 bitów ale realnie to co można z nich wyciągnąć przypomina mi możliwości wczesnych v lustrzanek cyfrowych

Strona 1558 z 1914 PierwszyPierwszy ... 558105814581508154815561557155815591560156816081658 ... OstatniOstatni