Bardzo podobają mi się foty z A7R II z Batisem 18mm ale to droga bardzo zabawka. Najprawdopodobniej będzie to 16-35 f4 ze względu na uniwersalność, a na początek myślę nad 28mm f2 zanim nazbieram na tego zooma.
Szukaj
Bardzo podobają mi się foty z A7R II z Batisem 18mm ale to droga bardzo zabawka. Najprawdopodobniej będzie to 16-35 f4 ze względu na uniwersalność, a na początek myślę nad 28mm f2 zanim nazbieram na tego zooma.
Podejrzewam że nie odróżnisz zdjęć z tego batisa zrobionych na jakimkolwiek A7, więc wybór modelu to raczej kwestia wyboru tego co oferują więcej np w guzikologii czy właśnie np dotykowy ekran, cichy tryb itp.
Zapewne masz rację. Na dziś najwięcej oferuje A7III więc najprawdopodobniej wybór padnie na niego tylko niech cena jeszcze trochę spadnie.
No widzisz a byłem przekonany, że to jednak dobre szkło na początek. Opinie ma dobre. Co innego byś polecił na początek?
Ale jak dystorsja nie przeszkadza to FE28 to całkiem fajny obiektyw;p
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Chyba na początek ten fe28mm będzie musiał wystarczyć, w tej cenie nic sensownego nie widać. 35mm to nie moja ogniskowa.
Skontaktuj się z nami