a jak sprawa wizjera? obraz ostry? czy nie smuży?
Szukaj
a jak sprawa wizjera? obraz ostry? czy nie smuży?
Mamiya + Sony
Obraz bardzo ostry. Przy słabym świetle oczywiście jest gorzej. Na zewnątrz, w lesie (pochmurno), żadnego smużenia nie zauważyłem.
Nie wymagam cudów i może źle się wyraziłem. Chciałbym aby AF działał porównywalnie lub nieco gorzej niż np po podpięciu do soniaczowej lustrzanki, ale żeby nie był żółwikiem jak na filmie z metabonesem który widziałem. Co do LA-EA4 to ten pomysł również mi się nie podoba. Ten Voigtlander o którym wspominasz prezentowałby się pewnie o niebo lepiej, ale kilka stron wcześniej podlinkowałem artykuł w którym sprawdzono sporo szkieł dalmierzowych w tym V 40/1.4 z A7(a ten model mnie interesuje) i o ile dobrze pamiętam to efekty były dość słabe. Jako, że budżet na szkła mam ograniczony to ideałem dla mnie byłoby gdyby takie firmy jak Sigma zainteresowały się nowym sprzętem od Sony bo na razie oprócz niedrogiego kita nie widzę nic dla siebie. No ale jestem też cierpliwy i zaczekać mogę. Pozdrawiam.
MC_,
napisałeś , że przy słabym świetle obraz w wizjerze jest gorszy , co jest logiczne.
Czy byłbyś w stanie ocenić czy światło jakie dają 3 piloty (w trybie full) po 150 W uzbrojone w modyfikatory strip i BD (wszystko z gridami) w warunkach studia 7x7 m ( ciemne sciany) to będzie juz to słabe światło czy jeszcze łapie się jako światło znośne.
Wiem , że to nie bedzie prosta ocena ale moze jestes w stanie sie do tego jakos odniesc.
Absolutnie niestety nie jestem. Obraz był gorszy w nocy, w średnio oświetlonym pokoju. W ciągu dnia, nawet przy całkowitym zachmurzeniu i ulewie wszystko działało na tyle płynnie, że nic mnie nie denerwowało.
jest to jakaś odpowiedź , i wygląda to calkiem znośnie.
dzięki
Pare obrazkow z paru roznych szkiel:
http://www.flickr.com/photos/leo_roos/
http://www.flickr.com/photos/9618937...7637021609086/
Warto kupić drugą ofertę, z zómem. Obiektyw daje radę. Jak się trochę obrobię, to wstawię jakieś zdjęcia z niego oraz z 10-18.
Niezła cena, wliczając w to tzw. podatek od nowości. W sumie podwójny, pierwszy evil z AF z pełną klatką i nowy produkt. Czuje, że jeszcze zejdzie w dół.
flickr / Rolleicord, Canon
Skontaktuj się z nami