Szukaj
Ostatnio edytowane przez cdc ; 02-09-2018 o 20:49
To ja podpowiem co u Sigm:
Sigma 14 1.4 - problemy z AF-S - aparat praktycznie nigdy nie trafia, AF-C super
Sigma 24 1.4 - tutaj wszystko ok
Sigma 35 1.4 - problemy z AF-S - raz trafia, raz nie trafia, AF-C ok
Sigma 50 1.4 - wszystko ok
Sigma 85 1.4 - wszystko ok
Sigma 135 1.8 - wszystko ok
A7R3 + 14 F2.8 + 55 F1.8 + 28-75 F2.8 + 135 F2
Dobra to jakie najtrwalsze fizycznie karty SD...jasny h... mnie strzelil bo kolejny sandisk sie rozwalil... sa jakies szybkie karty industrial grade albo military grade? (64GB)
Kilka dni temu się pojawiły, Sony Tough, ale pojawiły się to tak na wyrost, bo w sklepach jeszcze ich nie ma. I nie są tanie <<klik>>
Mnie parę dni temu padł nienowy już Sandisk SD 64 GB 60 MB/s Read.Na szczęście nie straciłem zdjęć. Ale wkurzyłem się bo to zawsze parę zeta do tyłu.
Sandiski miały dobrą opinię; okazuje się, że not any more.![]()
Może Toshiba? Samsung?
To duzi i "pierwotni" producenci, a nie brandujący, jak np. Kingston.
Ostatnio edytowane przez puch24 ; 03-09-2018 o 10:23
Firmowy TCx2 to nie do końca ta sama klasa sprzętu co chiński tubkoadapter z aliexpresu
PS schemat biogonów wygląda dość podobnie![]()
Co nie zmienia faktu że technologie idą do przodu, GMy np. mają lepiej szlifowane elementy aby miały mniej widoczny efekt cebulek itp. Są jeszcze powłoki na soczewkach.
Ale nie między takimi obiektywami ludzie nie widzą różnicy...![]()
Ostatnio edytowane przez ikit ; 03-09-2018 o 10:28
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
pierwsze odpadaja te kawalki plastiku dzielace styki pozniej albo peka w naroznikach albo sie rozwarstwia... u mnie tak sie dzieje wylacznie z sandiskami... lexary odpukac na razie sa ok... pomysle nad tym twardzielem od sony jak juz sie pojawia;(
Zagranicą sandisk to raczej te tanie karty obok masła i wędliny w markecie, najczęściej widzi się toshiba, samsung, sony, "lepsze" marki w sklepach specjalistycznych, nie wiem dlaczego u nas sandisk ma dorobione legendy że jest najlepszy.
- - - - kolejny post - - - - - -
Kingston to przecież wielka produkcja pamięci, które są potem oklejane przez wiele firm swoimi naklejkami.
Najwięksi na rynku to Kingston, Toshiba ( Sony ) i Samsung.
Skontaktuj się z nami