Szukaj
jakeś oszczędne ony są w tej zabawie, nie lubieją wydawać na wyszynk i kobiety....![]()
Ostatnio edytowane przez nordwind ; 10-08-2018 o 22:57
Nie wnikam w zwyczaje i obyczaje, bo każdy ma inne. Niemniej faktem jest, że tak powszechnie znana i szanowana instytucja jak B&H Photo Video, ma również w ofercie sprzęt pochodzący spoza oficjalnej dystrybucji. Oznaczono go jako "Imported" i jest odrobinę tańszy, albo i nie, od od tego z dystrybucji "USA".
Lokalizacja centralnego magazynu tejże szanowanej firmy w okolicach Williamsburg/Bushwick też może dawać trochę do myślenia. O ile ktoś lubi myśleć. A jak nie lubi, to powiem że i inne znane firmy mogą korzystać z tego lekkopółlegalnego źródełka.
Akurat zakupu w B&H czy w Adoramie itp nie obawiałbym się bo ten rok gwarancji będzie, problem jest jak sprzedaje to Janusz/John/Ivan i ma gdzieś gwarancje itp.
Problem jest jak ktoś szuka super okazji cenowej i oczekuje wsparcia gwarancyjnego na równi z tym które
oferują normalne sklepy. Trzeba jednak pogodzić się z tym skąd biorą się niższe ceny i dokonywać zakupów świadomie.
Brawa dla firmy Sony.
Jak zapewne większość z Was wie, był cashback na wybrane produkty zakupione od 23.04.2018 do 31.07.2018, w tym między innymi na SEL50F14Z.
Ja - całkiem zresztą przypadkiem - Planara kupiłem 24.04.2018, więc skoro jest to cb, to przecież czemu sobie tych 450 złotych nie odebrać?
Jednak przy próbie rejestracji pojawia się komunikat:
"Prosimy o zweryfikowanie następujących błędów:
- Podana data zakupu nie upoważnia Cię do wzięcia udziału w promocji"
Czyli jak wyżej - brawa dla firmy Sony.
Oklaski.
Kurtyna.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Dlaczego to wszystko utwierdza mnie w moim zdaniu o firmie?
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
A co na to sprzedawiec autoryzowany owej 50/1.4 ? Może warto spytać...
Osobiście z Fuji dostałem, z Canona otrzymałem (trzeba wycinać z pudełek kody), z Sony jeszcze nie siłowałem się
![]()
Ostatnio edytowane przez nordwind ; 12-08-2018 o 17:16
A co miałby mieć do tego sprzedawca? Data sprzedaży jest jednoznaczna i informacja o czasie promocji też.
Chyba zadzwonię jutro do Sony. Kwestia tylko, czy się dodzwonię.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Skontaktuj się z nami