Close

Strona 118 z 1914 PierwszyPierwszy ... 18681081161171181191201281682186181118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 171 do 1 180 z 19131

Domyślnie

Metabones IV, AF-em bym tego nie nazwał, bardziej wspomagający MF. Podpinam 24 / 50L / 100mm 2.0, pomijając drobne problemy z ostatnim jestem bardziej niż zadowolony.

Domyślnie

ekhm... a po której stronie pierścienia ostrości szkła sonego mają nieskończoność ? Tak jak nikon czy normalnie ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jazco Zobacz posta
    chyba że masz na myśli szkła z systemu M (ewentualnie Contax G)
    No wlasnie z tego co wiem z systemu Contax G poprawnie dzialaja tylko T*45 i T*90 a cala reszta nie, gdyby bylo inaczej juz dawno mialbym A7... :/
    Canon

Domyślnie

Szkoda że tak słabo ze szklarnią, a kupowanie jeszcze adapterów dla własnych szkieł to przesada.
    Seria A7/R/s itd. bardzo fajna i kierunek bardzo przyszłościowy, jak będą porównywalne szkła i ceny z C i N to kupuję.
    Dlaczego C i N nie zrobili jeszcze bezlusterkowca FF? Szkła do FF już mają.

Domyślnie

Nie maja zadnych szkiel zrobionych na maly flange distance.

posiadam plecaczek a w nim kliszaczek, tudzież teczkę a w niej cyfróweczkę | moje 500px

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxwawa Zobacz posta
    Szkoda że tak słabo ze szklarnią, a kupowanie jeszcze adapterów dla własnych szkieł to przesada.
    Seria A7/R/s itd. bardzo fajna i kierunek bardzo przyszłościowy, jak będą porównywalne szkła i ceny z C i N to kupuję.
    Dlaczego C i N nie zrobili jeszcze bezlusterkowca FF? Szkła do FF już mają.
    Sony też ma szkła na FF, całą masę, korzystaj
    C/N miałyby słabszy start z bezlustrami. Do A7ek można chociaż podłączyć cały bagnet A przez laea ale te lepsze adaptery korzystają z technologii półprzepuszczalnego lustra której C/N nie mają, a sony sobie nad tym pracowało przy całej serii aparatów SLT. Więc C/N bezlustra miałyby tyle szkieł ile by firmy wypuściły, czyli pewnie nie więcej niż sony naraz czyli ok. 5 na rok, a że sony wcześniej zaczęło to będą cały czas 2-3 kroki do w tyłu. No chyba że wydadzą naraz np. 10-15szkieł w co wątpię, bo trzeba podgrzewać atmosferę, nakręcać ludzi, puszczać plotki, niech gonią króliczki, a no i musieliby pewnie przerzucić część zasobów od luster powodując tym oburzenie wiernych fanów że zaniedbują tę gałąź i zaczęłoby się wieszczenie końca luster jakby te dwie firmy zaczęły kombinować, załamanie cen szkieł do ich luster, krótko mówiąc apokalipsa;p Więc na razie są w dziwnej sytuacji - z jednej strony powinni szybko nadrabiać straty, a z drugiej nie mogą bo mają swoją mocną gałąź.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Metabones IV, AF-em bym tego nie nazwał, bardziej wspomagający MF. Podpinam 24 / 50L / 100mm 2.0, pomijając drobne problemy z ostatnim jestem bardziej niż zadowolony.
    A podpinałeś może coś cięższego, w okolicach 1kg?
    Myślę o Heliosie 40-2

Domyślnie

Ja mam kilogramowe szkło, a czemu ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ja mam kilogramowe szkło, a czemu ?
    Pewnie o wygodę focenia chodzi...
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Strona 118 z 1914 PierwszyPierwszy ... 18681081161171181191201281682186181118 ... OstatniOstatni