Close

Strona 1175 z 1914 PierwszyPierwszy ... 175675107511251165117311741175117611771185122512751675 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 741 do 11 750 z 19131

Domyślnie

Ale zapowiedź tego Tamrona spowodowała też sporo komentarzy na forach zagranicznych. Wnosząc z tych tekstów, ludziom na całym świecie jednak brakuje obiektywów do systemu Sony FE i nowe obiektywy są pożądane i oczekiwane niecierpliwie - obiektywy w pełni systemowe, a nie jakieś chińskie stałki, pozbawione elektroniki, które służą do zabawy, a nie do poważnego, normalnego fotografowania.
    Nadal będę uparcie twierdził, że firma Sony nie traktuje systemu obiektywów do swoich aparatów na tyle poważnie, na ile poważnie powinna to robić poważna firma fotograficzna, poważnie traktująca swoich klientów i swoje produkty fotograficzne, które teoretycznie miały stanowić system. Tyle, że prawdziwego systemu - nie ma!
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Ale zapowiedź tego Tamrona spowodowała też sporo komentarzy na forach zagranicznych...
    Czy jakaś premiera szkła pod Sony Fe nie spowodowała wielu komentarzy na forach zagranicznych? Temat śledzę dość uważnie i wydaje mi się, że nie. Poza tym kolega koesh pisał, że to zoomy, a konkretnie tamron 28-75, zbawią system i gdyby się kierować wskaźnikiem komentarzy na forumach to znacznie więcej się pisze o stałkach Sigmy. Nie wiem też co znaczy poważne, normalne fotografowanie. Serio. Mam obiektywy Sony, mają one AF, zapłaciłem za nie mniej niż za podobne Nikon, są ostre, w miarę lekkie, mi pasują. Nawet jeśli to niepoważne. Z resztą większość szkieł do FE jednak ma elektronikę. Te bez to zazwyczaj pleśniaki za kilka zeciszy.
    Nadal będę uparcie twierdził, że firma Sony nie traktuje systemu obiektywów do swoich aparatów na tyle poważnie, na ile poważnie powinna to robić poważna firma fotograficzna, poważnie traktująca swoich klientów i swoje produkty fotograficzne, które teoretycznie miały stanowić system. Tyle, że prawdziwego systemu - nie ma!
    Ja rozumiem, podobnie twierdzi koesh. Ale mnie się rozchodzi o to co Cię do tej konkluzji doprowadziło. Nikon robi ostrzejsze, lepsze optycznie szkła?
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 03-05-2018 o 20:20

Domyślnie

. Wnosząc z tych tekstów, ludziom na całym świecie jednak brakuje obiektywów do systemu Sony FE i nowe obiektywy są pożądane i oczekiwane niecierpliwie
    Wnosząc z forów to ludzie na całym świecie cieszyliby się równie mocno z każdego szkła canona i nikona... W sony co chwile jakaś premiera a tam biedni spragnieni nowości...

Swoją drogą wiele osób trafia do tego FE mając do wyboru inne systemy z takimi niesamowitymi szklarniami...

ksh
    Gość

Domyślnie

W wielu zastosowaniach bezlustra poszły nie tylko o jeden krok dalej od lustrzanek i jest to powód dla wielu na dodatkowy zakup lub na przejście.
    Mając fulfrejma w c lub n trudno jest cofać się do aps-c czy m4/3, więc wybór sprowadza się tylko do tego jaki model sony, pozostaje tylko kwestia ceny obiektywów jakie by chciał mieć ponownie w nowym systemie, jeśli są to stałki to ok, a jeśli są to jasne zoomy no tamrona to był/jest kłopot.

Domyślnie

No tak, w nikonie są extra tanie zumiki śrubokręciki

tymczasem wiosna...

Ostatnio edytowane przez nordwind ; 03-05-2018 o 23:07

Domyślnie

Witam wszystkich.

Zastanawiam się nad kupnem zestawu Sony A7III + Sony 24-120/4 + Sony 85/1.8 . Opcjonalnie te same obiektywy ale A7R3. Nie wiem na co się zdecydować. Interesuje mnie fotografia portretowa , reportaż i podróże. Zainteresowała mnie funkcja ostrzenia na oko fotografowanej osoby. Z tego co przeczytałem to zarówno jeden aparat i drugi bardzo dobrze spisuje się również w filmowaniu. Do tej pory do filmów używałem Sony RX100M4. Tu widzę jest szansa na korzystanie tylko z jednego body.
    Czy któryś z kolegów lub koleżanek ma może doświadczenie z A7III ? Jeśli nie to mile widziane będą opinie o tych dwóch szkłach. Jeśli ktoś chciałby polecić inny obiektyw do portretów niż Sony 85/1.8 to sugestie mile widziane.
    Szczerze mówiąc ten obiektyw ze względu na niską cenę miałby mi posłużyć do momentu kiedy będzie dostępna Sigma 135.
    Będę wdzięczny za wszelkie porady.

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seawolf001 Zobacz posta
    Witam wszystkich.

Zastanawiam się nad kupnem zestawu Sony A7III + Sony 24-120/4 + Sony 85/1.8 . Opcjonalnie te same obiektywy ale A7R3. Nie wiem na co się zdecydować. Interesuje mnie fotografia portretowa , reportaż i podróże. Zainteresowała mnie funkcja ostrzenia na oko fotografowanej osoby. Z tego co przeczytałem to zarówno jeden aparat i drugi bardzo dobrze spisuje się również w filmowaniu. Do tej pory do filmów używałem Sony RX100M4. Tu widzę jest szansa na korzystanie tylko z jednego body.
    Czy któryś z kolegów lub koleżanek ma może doświadczenie z A7III ? Jeśli nie to mile widziane będą opinie o tych dwóch szkłach. Jeśli ktoś chciałby polecić inny obiektyw do portretów niż Sony 85/1.8 to sugestie mile widziane.
    Szczerze mówiąc ten obiektyw ze względu na niską cenę miałby mi posłużyć do momentu kiedy będzie dostępna Sigma 135.
    Będę wdzięczny za wszelkie porady.

Pozdrawiam

Miało być Sony 24-105/4. Przepraszam

Domyślnie

Jeśli chodzi o filmowanie oraz układ AF, to większość recenzentów poleca jednak A7III. Sam dokonałem podobnego wyboru, biorąc 24-105, 55 1.8 oraz 85 1.8. ciężko jeszcze znaleźć więcej opinii użytkowników, ponieważ sprzęt dopiero dociera do pierwszych zamawiających. Do mnie zamowienie dotarło wczoraj. Myślę, że to dobre combo podróżniczo -portretowe. Dołóż do tego jeszcze jakąś lampę (np Godox). Ja jeszcze czekam na sigmę 35 1.4. Ma być dostępna pod koniec maja.

Sony A7 i pełno złomu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez boobass Zobacz posta
    Jeśli chodzi o filmowanie oraz układ AF, to większość recenzentów poleca jednak A7III. Sam dokonałem podobnego wyboru, biorąc 24-105, 55 1.8 oraz 85 1.8. ciężko jeszcze znaleźć więcej opinii użytkowników, ponieważ sprzęt dopiero dociera do pierwszych zamawiających. Do mnie zamowienie dotarło wczoraj. Myślę, że to dobre combo podróżniczo -portretowe. Dołóż do tego jeszcze jakąś lampę (np Godox). Ja jeszcze czekam na sigmę 35 1.4. Ma być dostępna pod koniec maja.

Sony A7 i pełno złomu
    @boobass

Dzięki. Mam do Ciebie ogromná prośbę. Mógłbyś wrzucić jakieś fotki z tego zestawu tu lub na priv?
    Bardzo ciekawiá mnie Twoje doświadczenia. Te opinie w necie wygládajà moim zdaniem trochę ...tendencyjnie. To może nieładnie z mojej strony ,że zaraz doszukuję się podstępu jak wszyscy się czymś cieszá i zachwycajà W zasadzie w każdym review same pochwały. Mam nadzieję , że to prawdziwe wyrazy zachwytu.
    Tak na poważnie to ktoś tu pisał , że sá szumy w turkusie czy niebieskim przy niskim ISO. (Mam nadzieję, że dobrze przeczytałem )

Będę bardzo wdzięczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seawolf001 Zobacz posta
    @boobass

Dzięki. Mam do Ciebie ogromná prośbę. Mógłbyś wrzucić jakieś fotki z tego zestawu tu lub na priv?
    Bardzo ciekawiá mnie Twoje doświadczenia. Te opinie w necie wygládajà moim zdaniem trochę ...tendencyjnie. To może nieładnie z mojej strony ,że zaraz doszukuję się podstępu jak wszyscy się czymś cieszá i zachwycajà W zasadzie w każdym review same pochwały. Mam nadzieję , że to prawdziwe wyrazy zachwytu.
    Tak na poważnie to ktoś tu pisał , że sá szumy w turkusie czy niebieskim przy niskim ISO. (Mam nadzieję, że dobrze przeczytałem )

Będę bardzo wdzięczny.
    Jasne. Podeślę, natomiast nie już bo tak jak wspominałem, muszę narobić trochę zdjęć a właśnie udaję się na lotnisko, więc będzie okazją do wszystkiego po trochę.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Strona 1175 z 1914 PierwszyPierwszy ... 175675107511251165117311741175117611771185122512751675 ... OstatniOstatni