Close

Strona 1015 z 1914 PierwszyPierwszy ... 155159159651005101310141015101610171025106511151515 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 10 141 do 10 150 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Nikon udowodnił że można pokonać konkurencje w pełnej klatce dobrym modelem jak D850, sam się zdziwiłem bo jednak myślałem że to sony dalej będzie miało wzrosty, a tu okazało się że jest spadek, czyżby rynek już wchłonął pewną ilość i czeka na coś lepszego nawet jeśli tylko marketingowo ?
    Dobry D650 może ładnie pozamiatać na rynku i to bardziej niż FF bezlustra canona i nikona zapowiedziane na ten rok.
    Sony wypuszczając A9 postawił się pod ścianą modelami A7 bo ma ograniczenia i musi mieszać z nowymi modelami żeby nie dojść do poziomu A9.

W bezlsutrach mniejszych od FF mnie dziwi mocne niedocenianie przez klientów fuji, które wydaje mi się najciekawszym systemem i że olympus/panas to nr1 w sprzedaży, za nimi canon bezlusterkowy co też dziwi.
    Ja kupiłem A7II na próbę, przejście z C6D na A7II nie jest racjonalne. Czekam jak wielu na a7III, jak się nie doczekam, to pomyślę o a7Rii/a7Riii. Może być też tak, że canon wypali z bezlustrem FF, dlatego trzymam jego szkiełka.
    Moim zdaniem dobre A7III mogłoby sporo namieszać, ale nie wiem czy Sony tego chce. Myślę, że te niby konkurencyjne firmy japońskie, wspólnie podzieliły sobie rynek.
    FUJI X-T10, XF 18-55/F2.8-4 + A7II, FE 55f1,8; FE 24-70f4; FE 16-35f4 + MC11 /(CANON EF 24-105f4LIS, EF 35f2IS, EF 40f2,8STM, EF 50f1.4, EF 85f1.8, EF 70-200f4LIS)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szandor Zobacz posta
    Ja kupiłem A7II na próbę, przejście z C6D na A7II nie jest racjonalne. .
    Tak naprawdę zależy kto czego potrzebuje w aparacie i jakim tpem fotografii się zajmuje. Moim zdaniem choćby sama matryca i jej możliwości to już + żeby zmienić na A7II. Ponadto nie zapominajmy o optycznej stabilizacji obrazu, która świetnie się sprawdza zwłaszcza w tych szkłach, które takowej nie mają - wszystkie starsza manuale czy część nowszych stałek. Słabszy, ale jednak w dobrych warunkach wciąż przydatny Eye AF, czy brak problemów z FF/BF.
    A7R3 + 14 F2.8 + 55 F1.8 + 28-75 F2.8 + 135 F2

ksh
    Gość

Domyślnie

Ale co można jeszcze poprawić w A7 żeby było wow i nie uderzało w sens zakupu A9 ?

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    A może nie spadek tylko wzrost Nikona był po prostu wyższy?
    Na rumorsach jest że w FF wzrost udziału w sprzedaży ma nikon i spadek sony, ale to tylko rynek USA i dane z największych sieci sprzedażowych.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez damiroz Zobacz posta
    Tak naprawdę zależy kto czego potrzebuje w aparacie i jakim tpem fotografii się zajmuje. Moim zdaniem choćby sama matryca i jej możliwości to już + żeby zmienić na A7II. Ponadto nie zapominajmy o optycznej stabilizacji obrazu, która świetnie się sprawdza zwłaszcza w tych szkłach, które takowej nie mają - wszystkie starsza manuale czy część nowszych stałek. Słabszy, ale jednak w dobrych warunkach wciąż przydatny Eye AF, czy brak problemów z FF/BF.
    Jednym z argumentów do zakupu A7(cokolwiek), jest używanie "genialnych starych manuali". Możesz powiedzieć, jakich manualnych szkieł używasz z Twoim A7R2?
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Co mi się w A7II niepodoba:
    - ostrzenie af-u na roboczej przysłonie (to mi się bardzo niepodoba),
    - autoiso
    - brak gps-u
    Tego pierwszego nie da się zmienić wyłączając 'podgląd ustawień na żywo' (czy jak temu było)? Z adapterem nie działa?
    Z gpsem był jakiś patent zewnętrzny więc jak bardzo zależy to się da acz szkoda że nie ma:/

Może być też tak, że canon wypali z bezlustrem FF, dlatego trzymam jego szkiełka.
    No jak zrobiliby jak sony to te szkiełka i tak będą w większości do wymiany.

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Nikon za to wyspecjalizował się w dodawaniu i zabieraniu pewnych funkcjonalności, tak w kratkę, żeby było ciekawiej. Damy gps to w następnym nie damy, za to damy coś innego co potem zabierzemy i interes się kręci.
    E sony też, choć głównie w apsc. W FE jest poprawa i nie ma jakichś wyraźnych kastracji ale np. A9 nie ma już dostępu do apek sonowych...
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Tego pierwszego nie da się zmienić wyłączając 'podgląd ustawień na żywo' (czy jak temu było)? Z adapterem nie działa?
    Z gpsem był jakiś patent zewnętrzny więc jak bardzo zależy to się da acz szkoda że nie ma:/

No jak zrobiliby jak sony to te szkiełka i tak będą w większości do wymiany.

...
    bylbym bardzo zdziwiony gdyby C , N wypuszczajac DSLM zachowaly dokladnie ten sam bagnet co w DSLR.
    Pewnie bedzie mozliwosc stosowania starszych obiektywow za posrednictwem adapteru , ale z jakimis tam ograniczeniami.

tak jak przejscie kiedys np z FD na EF nakrecio sprzedaz , tak teraz zapewne przejscie z EF na cos wspolczesnego moze ponownie nakrecic sprzedaz.

Sam ukad celowniczy bezlusterkowy nie bylby dla mnie wystarczajacym powodem by zmienic system . Musialaby to byc jeszcze lepsza matryca.
    Przy porownywalnej jakosci obrazowania nie widze rzeczywiscie bezwzgldnej koniecznosci wymiany.
    O cenie nawet nie chce myslec - pewnie o 50 % wyzsza niz sony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nican Zobacz posta
    bylbym bardzo zdziwiony gdyby C , N wypuszczajac DSLM zachowaly dokladnie ten sam bagnet co w DSLR.
    Pewnie bedzie mozliwosc stosowania starszych obiektywow za posrednictwem adapteru , ale z jakimis tam ograniczeniami.

tak jak przejscie kiedys np z FD na EF nakrecio sprzedaz , tak teraz zapewne przejscie z EF na cos wspolczesnego moze ponownie nakrecic sprzedaz.

Sam ukad celowniczy bezlusterkowy nie bylby dla mnie wystarczajacym powodem by zmienic system . Musialaby to byc jeszcze lepsza matryca.
    Przy porownywalnej jakosci obrazowania nie widze rzeczywiscie bezwzgldnej koniecznosci wymiany.
    O cenie nawet nie chce myslec - pewnie o 50 % wyzsza niz sony.
    EF to jednak chyba nie ma problemów ze współczesnością (w przeciwieństwie do innych mocowań) - przynajmniej ja nie słyszałem o takich

co do cen się zgadzam będą z kosmosu
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Domyślnie

FE ma za to problem z fi.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Jednym z argumentów do zakupu A7(cokolwiek), jest używanie "genialnych starych manuali". Możesz powiedzieć, jakich manualnych szkieł używasz z Twoim A7R2?
    Ja z a7m2 używam Voigtlandera 15mm/4.5 v3 i Fish eye od samyanga 12mm/2.8. Miałem jeszcze V40/1.4 ale mi ukradli z a7 i potem już nie mogłem znaleźć w takiej cenie jak kupiłem.

W zasadzie czaję się jeszcze na laowa 15mm/2 żeby można było jeszcze jakieś drogi mleczne ogarnąć a nie jest chyba jakiś bardzo dużo.
    Kosmici nieznanej narodowości ukradli lewackie Sony A7 sn: 3980117 oraz Voigtlander Nokton 40 MC sn:8030111 we Wrocławiu

Domyślnie

Ok, dzięki. Który z tych obiektywów można określić jako "stary", nie dający się podpiąć do żadnej innej współczesnej puszki poza A7xxx?
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Strona 1015 z 1914 PierwszyPierwszy ... 155159159651005101310141015101610171025106511151515 ... OstatniOstatni