Szukaj
Ja używam rosyjskiego adaptera KP-A/N mającego z jednej strony gwint, z drugiej bagnet nikonowski ( w miejsce P wstawiasz tymczasem P rosyjskie, w miejsce N - rosyjskie H, co dałoby z braku u mnie pierwszej czcionki - na oznakowanie rosyjskiego P coś takiego K...-A/H). Taka redukcja/pierścień ma 3 śrubki mocujące. Zdejmujesz od strony obiektywu wkręcony tam pierścień i podmieniasz na ten ruski przy użyciu śrub. I to jest cała filozofia. U mnie nie mam najmniejszych problemów z ostrzeniem jakiego potrzebuję. Może być problem z namierzeniem takiej redukcji i zakupem, rzadko się pojawia w sprzedażny aukcyjnej... Pozdrawiam i powodzenia
E tam problem: http://www.ebay.pl/itm/ws/eBayISAPI....m=130750154882Z Alledrogo to inna sprawa i cena.
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Takie samo rozwiązanie stosuję przy Rubinarze 500/5.6. Sama "dupka" nikonowska nie pomagała, bo oprawa obiektywu opierała się o obudowę lampy błyskowej. Ale po zastosowaniu M42 i przejściówki konieczne było "przeogniskowanie" obiektywu, czyli zmiana położenia blokady ogniskowania.
Nikon D600, D7100,
Nikkory: 28-80, 50 F:1.8D, 18-55 F:3.5-5.6 G II ED (DX), 80-200 F:2.8, Sigma 170-500 F:5-6.3D, Sigma 14 F:2.8 fish eye, Sigma 70-200 F:2.8 APO DG HSM, Tamron SP 10-24 F:3.5-4.5 DX, kilka zacnych manualnych stałek.
Skontaktuj się z nami