Witam
Jedno zdjęcie z niedzielnego późnego poranka, stawy niedaleko obwodnicy Podegrodzia.
Jak wam się coś takiego widzi?
Pozdrawiam Mirek
Szukaj
Silniejsze odbicie nieba w tafli wody to efekt zamierzony ?
Jakoś tematycznie niezbyt to do mnie gada ....
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Może warunki nie były wymarzone ale miejsce wygląda na dające wiele możliwości.
Fajna miejscówka.
„Wszyscy mają prawo do szczęścia ale nie wszyscy mają szczęście do prawa."
A dałoby radę zrobić, żeby na niebie (tym u góry) było widać więcej niebieskiego? Myślę, że drzewa by nie straciły, gdyby też były ciut ciemniejsze (czyli może -EV dla całego zdjęcia). Poza tym, wydaje mi się, że większość zdjęć tego typu (jakie widziałem) miała linię brzegu w formie linii (tak jakby aparat był trzymany tuż nad poziomem wody) i wtedy uderzała symetria, lekko zaburzona przez zafalowanie tafli wody.
D7000 D40 | S 10-20/4.0-5.6 | N 18-105VR | N 35/1.8 | N AF 80-400VR | SB-400 SB-600 | Moje the best fotki.
A mnie się właśnie ta kompozycja podoba dużo bardziej niż te wszystkie idealnie symetryczne lustrzane odbicia z nudną, idealnie jednolitą linią podziału.
Rzeczywiście odrobinę szwankuje relacja kolorystyczno-jasnościowo-kontrastowa góra-dół, ale z mojego doświadczenia wiem, że to często tak wychodzi, że obraz odbity w wodzi wygląda (i chyba działa) jak z filtrem polaryzacyjnym.
Generalnie - fotka podoba mi się.
Dominik
Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
flickr
No teraz obróbkowo lepiej. Walory tematyczne bez zmian![]()
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Kolorystycznie niebo na drugim zdjęciu dużo zyskało, tylko czy mi się wydaje ze widać jasna poświatę wokół drzewa (tego wysokiego) po prawej?
Bardzo malarsko, a że nie wzbudza większych emocji ? Cóż definitywnie fajerwerków to tu nie ma, ale ładny obrazek to niewątpliwie jest.
Skontaktuj się z nami