Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie ADHD .... reportaż :)

Ostatnio działkę opanowały mysikróliki. Sympatyczne malce z zespołem ADHD jak niektórzy uważają . Ptaszek mocno terytorialny więc wystarczy chwilę postać i sie pokażą w pełnej krasie bo są ciekawskie . Sorki ze zdjęcia bez obróbki i cropy prosto z puszki ale te zdjęcia dedykuję sympatycznym kolegom, którym matryca i CameraRaw wycina kolor i kontrast w RAW-ach . Oczywiście zdjęcia mają pełny exif aby nie było ze podkoloryzowane a warunki jak widać
    1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

... i uwaga - podlatują bardzo blisko do fotografa - chyba chcą sie przyjrzeć
    serdecznie pozdrawiam
    D3300S, parę N i jestem amatorem
    http://razza.fmix.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez razza Zobacz posta
    ...Sorki ze zdjęcia bez obróbki i cropy prosto z puszki ale te zdjęcia dedykuję sympatycznym kolegom, którym matryca i CameraRaw wycina kolor i kontrast w RAW-ach . ...
    Kolego przesympatyczny, zupełnie niepotrzebnie uzewnętrzniasz swoją złośliwość. Patrząc na powyższe zdjęcia nieskromnie wybieram moje zaszumione i pozbawione koloru
    D300 | T 17-50 | SB-600 | N 300/4 AF-S | N 35/1.8G AF-S| N 85/1.8G AF-S | N 70-210/4 AF
    Waldemar Woźniak www.waldemarwozniak.pl
    l
    http://wld-art.pl

Domyślnie

Najbardziej podoba mi się 1, ze względu na zdobycz w dziobie.

Domyślnie

Przesympatyczny model i fajne foty.Wybieram 1,2 i 6.

Domyślnie

Mam pytanie odnosnie WB poniewaz w Exif pisze, ze manual i potem wartość 5260K.
    Mierzyłeś na szarej karcie czy tak sobie z "pały" ustawiles?
    Zdjęcia fajne a najbardziej #1.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 6868 Zobacz posta
    Mam pytanie odnosnie WB poniewaz w Exif pisze, ze manual i potem wartość 5260K.
    Mierzyłeś na szarej karcie czy tak sobie z "pały" ustawiles?
    Zdjęcia fajne a najbardziej #1.
    Kolego, na stałe mam ustawione 5260K bo to taka ,,uniwersalna" nastawka - czy słońce, czy cień . Dalsza korekta ,,kolorystyczna" to funkcja D-Lighting w pozycji OFF czyli mam dostęp do sterowania kontrastem i nasyceniem, jasnością oraz odcieniem - nastawy sprawdzam na zdjęciu testowym i wyświetlaczu oceniając wierność koloru wiodącego na zdjęciu / np zielony/ . Oczywiście redukcja szumów OFF. Standardowo wyostrzenie 2 chociaż nie jest to prawidłowe przy zdjęciach ze statywu - ja głównie focę z reki dla tego ostrość 2
    pozdrawiam
    D3300S, parę N i jestem amatorem
    http://razza.fmix.pl

Domyślnie

Bardzo dziekuje za obszerna odpowiedz
    Standardowo wyostrzenie 2 chociaż nie jest to prawidłowe przy zdjęciach ze statywu - ja głównie focę z reki dla tego ostrość 2
    pozdrawiam
    Miałeś chyba na mysli 6, bo tyle jest w exif.

Domyślnie

Kolego, na stałe mam ustawione 5260K bo to taka ,,uniwersalna" nastawka - czy słońce, czy cień . Dalsza korekta ,,kolorystyczna" to funkcja D-Lighting w pozycji OFF czyli mam dostęp do sterowania kontrastem i nasyceniem, jasnością oraz odcieniem - nastawy sprawdzam na zdjęciu testowym i wyświetlaczu oceniając wierność koloru wiodącego na zdjęciu / np zielony/ . Oczywiście redukcja szumów OFF. Standardowo wyostrzenie 2 chociaż nie jest to prawidłowe przy zdjęciach ze statywu - ja głównie focę z reki dla tego ostrość 2
    pozdrawiam
    No nie gadaj, że nie robisz w RAWach?
    Przy okazji, ocenianie wierności koloru na wyświetlaczu LCD aparatu, to raczej niezbyt dobry sposób.

Jeśli chodzi o same zdjęcia, to podzielam zdanie @myczy -- pierwsze zdjęcie. Zdobycz w dziobie (urozmaica i dodaje dynamizmu), nienaganny kadr, poza modela, daje nam w rezultacie bardzo przyjemne zdjęcie. No może ocieplił bym deko.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    Jeśli chodzi o same zdjęcia, to podzielam zdanie @myczy -- pierwsze zdjęcie. Zdobycz w dziobie (urozmaica i dodaje dynamizmu), nienaganny kadr, poza modela, daje nam w rezultacie bardzo przyjemne zdjęcie. No może ocieplił bym deko.
    Tak, potwierdzam, tylko nr 1, ale za to bardzo fajny Ja bym nie ocieplał
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

Zdjęcie nr 1 wystarczyło by w zupełności Pozostałe nic nie wnoszą

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów