Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 62

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siona Zobacz posta
    Sigma jest bardzo zadowalająca. Poza LoCA niewiele można jej zarzucić.
    Prawie 10k pln za manualny standard na mały obrazek to według ciebie OK cena?
    Za Summiluxa płaciłem 12k, więc cena jest OK (poza tym pisałem 2000 EUR co na nasze daje prawie 9k a nie 10k to taka drobna uwaga).

Sigma ma jedynie fajny, miękki bokeh. Ostrość i kontrast na 1.4 jest delikatnie mówiąc - średni.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 09-10-2013 o 16:05
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Sigma jest bardzo zadowalająca. Poza LoCA niewiele można jej zarzucić.
    Prawie 10k pln za manualny standard na mały obrazek to według ciebie OK cena?
    Cena za to szkło jest jak najbardziej uzasadniona. Popatrz na jego budowę i będziesz miał odpowiedź dlaczego to tyle kosztuje. I jak na manualny standard to nie jest najdroższy (Noctilux).

To nie jest sprzęt dla fotoziutków myślących, że dobrze by się spisywał na 1.4 przy kotlecie. Jest masa ludzi zacierających już sobie ręce na to szkło i pewnie szybko im się zwróci ten zakup.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flores Zobacz posta
    Cena za to szkło jest jak najbardziej uzasadniona. Popatrz na jego budowę i będziesz miał odpowiedź dlaczego to tyle kosztuje.
    Możesz objaśnić?

Domyślnie

9 czy 10 - to na prawdę aż tak ważne? Weź pod uwagę, że oni podają netto. Moja sigma jest przynajmniej zadowalająco ostra (zdecydowanie ostrzejsza niż nikony na 2. a do tego szybka i z ładnym rozmyciem. IMHO 15K pln za manualny standard ze światłem 1.4 to przegięcie i to nie lekkie.
    w dobie narzekania na podpisy sprzętowe, w poczuciu winy usunięty ...

Domyślnie

IMHO 15K pln za manualny standard ze światłem 1.4 to przegięcie i to nie lekkie.
    Otus to! Chyba, że CZ celuje w rynek sprzętu dla snobów o zawyżonych cenach.
    D7000 D40 | S 10-20/4.0-5.6 | N 18-105VR | N 35/1.8 | N AF 80-400VR | SB-400 SB-600 | Moje the best fotki.

Domyślnie

Wybacz ale nocti to jednak nie 1,4 a i parę innych obiektywów wykonanych zupełnie nieźle można kupić za ułamek tej ceny.
    Nie zrozum mnie źle - nie mam wątpliwości, że znajdzie się całkiem sporo chętnych na nie tak jak też na nocti chętnych nie brakuje. Mało tego, są tacy co w każdy domu mają jednego - mając przy tym tych domów kilka /naście.
    Czy to znaczy, że nocti ma rozsądną cenę?

Domyślnie

Wybacz ale nocti to jednak nie 1,4 a i parę innych obiektywów wykonanych zupełnie nieźle można kupić za ułamek tej ceny.
    Nie zrozum mnie źle - nie mam wątpliwości, że znajdzie się całkiem sporo chętnych na nie tak jak też na nocti chętnych nie brakuje. Mało tego, są tacy co w każdy domu mają jednego - mając przy tym tych domów kilka /naście.
    Czy to znaczy, że nocti ma rozsądną cenę?
    Nigdzie nie napisałem, że Noctilux ma rozsądną cenę. Napisałem, że nie jest najdroższy jak na manualny standard.

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Możesz objaśnić?
    http://www.youtube.com/watch?v=CNj7B4mH4aM - trochę jest powiedziane o budowie i jego soczewkach.

Nie myśleliście przecież na Boga, że szkło wielkości 24-70, z taką budową będzie kosztować tyle ile Sigma, Nikkor czy nawet 50L.
    Ostatnio edytowane przez Flores ; 09-10-2013 o 23:22

Domyślnie

A ty nie wierzysz chyba, że będą go budować wspaniali niemieccy inżynierowie. Znając życie zrobi go cosina a Niemcy walną tylko etykietę...

Domyślnie

A niech go budują nawet pod Guangzhou jeżeli tylko będzie miał taką budowę jak reszta Zeissów a obrazek będzie produkował wyśmienity.

Domyślnie

Wszystko super tylko Zeiss jakieś dziwne nazewnictwo wymyśla dla swoich nowych szkieł - Otus, Touit... chyba jakiś ornitolog tam siedzi.
    Nazewnictwo wydaje się być konsekwentne. Teraz Zeiss zrobi obiektyw do robienia zdjęć w ciemności i o się*będzie nazywał Coitus.
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów