Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Komp pod d800

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Komp pod d800

Witajcie. Tematów o komputerach jest tyle, że w głowie się kręci... Wszystkie w większym lub mniejszym stopniu przejrzałem, jednak ułożenie teraz swojego zestawu, który nie będzie się grzał z danymi podzespołami itd. (dla człowieka który nie śledzi nowinek technicznych) jest rzeczą niezwykle trudną.

W najbliższym czasie planuję przesiadkę na d800, które będzie pracowało głównie na weselach (tak należę do grona szaleńców) Potrzebuję maszyny, która będzie sprawnie i bezproblemowo pracowała na rawach d800 z Capture One i PS 6. Pieniądze są rzeczą raczej drugorzędną, głównie chodzi o sprawności tego sprzętu, ale myślę że w granicach 6k udałoby się z tym zamknąć. Podacie jakieś gotowe zestawy wraz z orientacyjnymi cenami?

Pozdrawiam Piotrek

Domyślnie

Gotowe zestawy od producentów to strata pieniędzy. Najlepiej złożyć sobie zestaw samemu. Napisz, czy sprzęt ma być z monitorem, czy bez, wyłącznie do pracy. W wolnym czasie będziesz chciał w coś zagrać, czy kompletnie cię to nie interesuje?
    D5100 + N18-105 + N35

Domyślnie

Monitorek jest, granie mnie zupełnie nie interesuje. Komp ma być jedynie i tylko do zdjęć, ewentualnie składania krótkich filmików z d800.

Domyślnie

Jeśli jeszcze aktualne to sprawdzony zestaw w działaniu. Nic sie nie muli, nie grzeje ram w sam raz hehehe

Seagate Barracuda ST3000DM001 (3TB, 64MB, SATA/600)
    Gainward GeForce GTX 650 Ti 1GB DDR5 PCI-E BOX
    OCZ Modxstream Pro 600W Modular
    Gigabyte Z87-HD3
    Intel Core i5-4670K 3.4GHz BOX
    Thermaltake Contac 21
    G.SKILL DDR3 2x4GB 1600MHz CL9 RipjawsX

No chyba ,że trafisz na promocje na i7 to rzecz jasna siódemka oraz dysk SSD
    D800| D610| 14-24mm | 70-200mm VRII | sigma 35 mm ART | SB910|900|FOMEI PANTHER 600 MINI | EIZO CS230 | PIXEL KING|SanDisc CF 32 GB x 6 | Lowepro Vertex 200 AW

Uprawnienia umieszczania postów