Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Ola

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Ostatnio edytowane przez .:Gerard:. ; 05-10-2013 o 15:11

Domyślnie

Gdybym się miał czepiać..
    1. Fajne, ale wypadałoby stopy panience wyretuszować. Nie wiem czy to odbicie światła czy nie, ale jakoś tak mało estetycznie wyglądają.
    2. Mam wrażenie, że suwakiem clarity za bardzo do lewej strony pojechałeś.
    3. Fajne, ale za ciemne. Balans bieli szwankuje - sukienka ma niebieski zafarb.
    4. Klasycznie, ale ponownie - za ciemno.
    5. Wolałbym więcej światła na twarzy, bo tak to bluzka przykuwa uwagę.

Moje subiektywne zdanie. Przyłożyłeś się do zrobienia zdjęć, ale dałeś ciała przy obróbce.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bryk77 Zobacz posta
    Gdybym się miał czepiać..
    1. Fajne, ale wypadałoby stopy panience wyretuszować. Nie wiem czy to odbicie światła czy nie, ale jakoś tak mało estetycznie wyglądają.
    2. Mam wrażenie, że suwakiem clarity za bardzo do lewej strony pojechałeś.
    3. Fajne, ale za ciemne. Balans bieli szwankuje - sukienka ma niebieski zafarb.
    4. Klasycznie, ale ponownie - za ciemno.
    5. Wolałbym więcej światła na twarzy, bo tak to bluzka przykuwa uwagę.

Moje subiektywne zdanie. Przyłożyłeś się do zrobienia zdjęć, ale dałeś ciała przy obróbce.
    1. stopy troszkę retuszowane, widocznie za mało
    2. oryginał z puchy
    3. wyostrzyłem tylko twarz
    4. trochę postać rozjaśniłem poziomami
    5. wykadrowane i oczy wyostrzone.

Dzieki

Uwaga teraz jak pojadę praktycznie wszystko podrasowane

La
    Gość

Domyślnie

albo masz cos zwalone z monitorem, albo...
    na 1 pomijajac fakt zasiniaczonej nogi zobacz palce stopy.
    Na ostatnim skora na twarzy brunetki dla mnie nie do przyjecia

Domyślnie

Ojej. Faktycznie te stopy na 1 są masakryczne.
    Na 2 podobają mi się majtki, ale na twarz i pierś się świecą.
    3. Ociepliłbym dół
    4 i 5 OK
    6. Przekontrastowane. Poleciałeś clarity w prawo?
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    6. Przekontrastowane. Poleciałeś clarity w prawo?
    dodge & burn - poleciałem

Cytat Zamieszczone przez Lassar Zobacz posta
    albo masz cos zwalone z monitorem, albo...
    na 1 pomijajac fakt zasiniaczonej nogi zobacz palce stopy.
    Na ostatnim skora na twarzy brunetki dla mnie nie do przyjecia
    Jedynka, stopa u mnie trochę bledsza, moglem nie dopracować ale ze aż taka różnica i sina to nie widać.
    Szóstka, skóra w TIFF na Fiujitsu 27" wygląda dobrze a po kompresji i na laptopie wygląda to nie bardzo, poprawie bo teraz i ja to widzę.

Domyślnie

wszyscy tak o tych stopach, faktycznie wyglądają nieestetycznie, ale.... co się dzieje z małym palcem?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sachmet Zobacz posta
    ale.... co się dzieje z małym palcem?
    a to "Mysz" zeżarła, komputerowa ale Mysz

Cytat Zamieszczone przez QuadMan Zobacz posta
    Witam.
    1 i 2 Obróbka (czy jej brak na 2 ) zupełnie mi nie leży. O stopach już było . Myślę, że warto posiedzieć nad obróbką zwłaszcza jedynki, bo to fajna fota jest.
    3. i 4. Na trójce Tomek już Ci pisał o WB, poza tym ja osobiście widziałbym je całkiem inaczej obrobione. Jaśniej skóra modelki, ciemniej tło i pewnie kolorystykę też bym jakoś ujednolicił, może zmienił odcień tych zieleni na przykład.
    5. Tu fajnie sobie poradziłeś z kolorystyką, może tylko faktycznie trochę tą bluzkę przyciemnić ?
    6. Nie kupuję za sprawą obróbki, choć kadr fajny . Jeśli tak mocno retuszujesz skórę i pracujesz z dużym obrazkiem, to warto co jakiś czas pomniejszać fotę podczas obróbki bo bywa, że po zmniejszeniu wychodzą właśnie takie plamy.

Pozdrawiam, QuadMan.
    Co do obróbki to tak, jestem "raczkiem nieboraczkiem" ale ćwiczę, ćwiczę, a koncepcji mam jeszcze więcej niż powinienem mieć.
    W większości na swojej stronie staram sie wystawiam oryginały a te moje raczkujące techniki obróbki tutaj i dzięki temu z Wasza pomocą dostrzegam błędy których wcześniej nie widziałem a tu zostały mi pięknie wytknięte i pokazane za co naprawdę bardzo dziękuje.
    Pozdrawiam

Dzięki za wskazówki
    Pozdrawiam

Domyślnie

Witam.
    1 i 2 Obróbka (czy jej brak na 2 ) zupełnie mi nie leży. O stopach już było . Myślę, że warto posiedzieć nad obróbką zwłaszcza jedynki, bo to fajna fota jest.
    3. i 4. Na trójce Tomek już Ci pisał o WB, poza tym ja osobiście widziałbym je całkiem inaczej obrobione. Jaśniej skóra modelki, ciemniej tło i pewnie kolorystykę też bym jakoś ujednolicił, może zmienił odcień tych zieleni na przykład.
    5. Tu fajnie sobie poradziłeś z kolorystyką, może tylko faktycznie trochę tą bluzkę przyciemnić ?
    6. Nie kupuję za sprawą obróbki, choć kadr fajny . Jeśli tak mocno retuszujesz skórę i pracujesz z dużym obrazkiem, to warto co jakiś czas pomniejszać fotę podczas obróbki bo bywa, że po zmniejszeniu wychodzą właśnie takie plamy.

Pozdrawiam, QuadMan.
    Jakieś puszki i słoiki, a fotki takie sobie....

Domyślnie

Prócz obróbki, dobre światło - a może inaczej - znośne światło jest jedynie na jedynce. Na szóstce także, choć tu bardzo specyficzne. Pozostałe to pomyłka w tej kwestii i kompletnie nie wyczułeś co i jak i gdzie. Niby schemat podobny, ale do perfekcji droga daleka.

Uprawnienia umieszczania postów