Szukaj
Nieco więcej: http://konradlesniak.pl/
D7000 + grip, N18-105 f/3.5-5.6G, T17-50 VC f/2.8, SB700
A390, S35 f/1.8, S18-55 f/3.5-5.6, T 70-300 f/4-5.6, HVL 20AM, HVL 43AM
tu się zgodzę w 100%... chociaż.... największą furorę robi fotka mojego trzymiesięcznego brzdąca, która jest widocznie poruszona... żona dorwała je zanim usiadłem do selekcji. w efekcie, jest wydrukowane w fotoksiążce w formacie a4 na pełnej stronie i.... w sumie jest po prostu cudne. a miało polecieć do kosza...
liczą się emocje. zamiast zastanawiać się nad szumami, trzeba focić, żeby było co do albumu włożyć![]()
grim&evil
treli-freli, mam mnóstwo megapikseli
Lampe mam poki co tylko wbudowana, ale juz przegladam aledrogo. Poki co wale iso auto i katuje aparat ile wlezie
Niemowlakom nie powinno się błyskać po oczach, bo ich oczy jeszcze się nie wykształciły całkowicie. Narażenie malutkich dzieci na silne światło może spowodować, że później będą gorzej widziały przy małej ilości światła.
Chodzi tu o efekt naświetlenia oka - to co w przypadku w pełni wykształconego zmysłu wzroku powoduje tylko okresowe oślepienie, u niemowlaków może powodować trwałe.
Jest to akurat udowodnione na przykładzie szczurów - jak młode były narażone na bardzo silne światło, później nie widziały w ciemnościach.
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
Lepiej posłuchać "słyszałem że" i iść w bezpieczną stronę niż eksperymentować na dziecku
odpowiem Ci na to po Twojemu - Spróbuj znaleźć jakiekolwiek źródło rzetelnie potwierdzające to że "absolutnie nic złego się nie stanie".
Był ktoś kto miał dwuletniego syna i puszczał go bez portek na mróz. Zawsze mówił, że absolutnie nic złego się nie stanie. No i nic się nie stało. Czy w związku z tym będziesz puszczał swojego syna bez portek na mróz?
Wracając do tematu, czy mając tak dobre narzędzie jak D5100, trzeba uciekać się do lampy, bo bez niej się nie da? Jak w takim razie robiliśmy zdjęcia 10 lat temu? Nie przypominam sobie, żebym błyskał niemowlakowi po oczach, a zdjęcia da się nawet dziś oglądać.
Autorze wątku, kup 35 f1,8. Skorzystacie na tym oboje - Ty i dziecko
pozdrawiam
Samsung M1733, HTC Magic, Asus K53S, Lomer Borneo, gatki z targu
To trzymaj się krzesła. Bo trafiłem też na opinie że szczepionki zabijają, samoloty opryskują ziemię związkami chemicznymi powodującymi bezpłodność a rządy na świecie przejęli przyjmujący kształt ludzi kosmici. Jesteś pewien że warto posłuchać "słyszałem że"?
Idź, spytaj jakiegoś okulisty. Ja tak zrobiłem.
Skontaktuj się z nami