Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Paula

Domyślnie

dzieki za wszystkie wypowiedzi
    co do szczegółów:
    - wstawiłem do portretu a nie do beauty - bo zdaję sobie sprawę że retusz skóry pozostawia wiele / trochę - do życzenia
    - pierwsze zdjęcie - zdaję sobie sprawę z niefortunnego ułożenia szyji - a raczej jej braku - ale po prostu je lubię
    - nie zgodzę się z komentarzami typu plastik..... - to jest standardowy retusz- usunięcie "skaz" na skórze i wyrównanie miejsc metodą d&b - 0 blura czy czegoś tam innego
    - że wyszło jak lalka - być może - taka uroda modelki
    - Mosad- co do nierównomiernego oświetlenia kadru na dwójce- to po prostu moje niechlujne ustawienie backlighta - czyli systemówki z gridem ze słomek do drinków - najzwyczjniej w świecie palnik nie był skierownay centralnie za modelką - pewnie mozna by to bardzo prosto wyrównać - uzyskując winietę / aureolkę - ale że mój poziom i zdolności w retuszu pozostawiają wiele do życzenia to żeby nie skopać dobrego kadru - tak to zostawiłem - ale uwaga jak najbardziej słuszna
    - zdjęcia wykonane na potrzeby wystroju zaprzyjażnionego studia urody - dziewczyny same wyczesały, pomalowały etc. - pewnie każdy z Was zrobiłby to 100 razy lepiej - ale cóż ja ciągle się uczę i z pokorą słucham rad z których wyciągam wnioski
    aaa dodam jeszcze że cała ekipa biorąca udział w "sesji" jest zadowolona z efektów - co nie znaczy że nie da się zrobić tego lepiej
    Poniżej jeszcze dwa zdjęcia z sesji dla tego samego Studia Urody
    jeszcze raz Paulina
    3.

i raz Asia - bardziej portretowo ?
    4.

Domyślnie

Nadal fajnie.

Detale:
    3 - mała plamka do wystemplowania w LD
    4 - wygląd pach jakoś nie zawsze jest atrakcyjny, ten jeden włosek na nosie można by spróbować usunąć, dziwny pomarańczowy zafarb cieni na skórze (pachy, ramiona), jakby niespójny z kolorystyką tła i włosów

MankaPat
    Gość

Domyślnie

Drugie i trzecie zdecydowanie lepsze bardzo dobra praca

Domyślnie

a mi się 4 bardzo podoba

Domyślnie

3. i 4. znacznie fajniejsze od 1. i 2.
    Nikon

Domyślnie

Fajnie tak nie oglądać miliona zdjęć przez 2-3 lata i nagle zachwycać się bez niepotrzebnego czepiania się szczegółów typu blizny po szczepionkach.
    Jedynka jest i moim zdaniem najlepsza - chyba właśnie dlatego, że modelka wygląda jak porcelanowa lalka. Chciałbym mieć taką lalkę.
    Na dwójce wydaje mi się, że nie trafiłeś z ostrością.
    Trójka i czwórka już nie wzbudzają jakichkolwiek emocji.
    Naucz się czytać

Domyślnie

Zawodowo!
    2 i 3 podobają mi się najbardziej.

Domyślnie

dzięki każdemu kto się wypowiedział - jak widać - ile gustów tyle opinii - czyli wszystko w normie - ale chyba o to właśnie chodzi

Domyślnie

bjuti to jest panowie tu nie jest plastic to takie ma byc !
    Zapraszam
    FANPEJDŻ & BLOG Zapraszam

Domyślnie

dobra robota :d
    D3100/D90/N 18-55 18-105 VR. AF-S N 85 mm f/1,8G S AF 70-300 mm f/4,0-5,6. SB-900

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów