dzieki za wszystkie wypowiedzi
co do szczegółów:
- wstawiłem do portretu a nie do beauty - bo zdaję sobie sprawę że retusz skóry pozostawia wiele / trochę - do życzenia
- pierwsze zdjęcie - zdaję sobie sprawę z niefortunnego ułożenia szyji - a raczej jej braku - ale po prostu je lubię
- nie zgodzę się z komentarzami typu plastik..... - to jest standardowy retusz- usunięcie "skaz" na skórze i wyrównanie miejsc metodą d&b - 0 blura czy czegoś tam innego
- że wyszło jak lalka - być może - taka uroda modelki
- Mosad- co do nierównomiernego oświetlenia kadru na dwójce- to po prostu moje niechlujne ustawienie backlighta - czyli systemówki z gridem ze słomek do drinków- najzwyczjniej w świecie palnik nie był skierownay centralnie za modelką - pewnie mozna by to bardzo prosto wyrównać - uzyskując winietę / aureolkę - ale że mój poziom i zdolności w retuszu pozostawiają wiele do życzenia to żeby nie skopać dobrego kadru - tak to zostawiłem - ale uwaga jak najbardziej słuszna
- zdjęcia wykonane na potrzeby wystroju zaprzyjażnionego studia urody - dziewczyny same wyczesały, pomalowały etc. - pewnie każdy z Was zrobiłby to 100 razy lepiej - ale cóż ja ciągle się uczę i z pokorą słucham rad z których wyciągam wnioski
aaa dodam jeszcze że cała ekipa biorąca udział w "sesji" jest zadowolona z efektów- co nie znaczy że nie da się zrobić tego lepiej
Poniżej jeszcze dwa zdjęcia z sesji dla tego samego Studia Urody
jeszcze raz Paulina
3.
i raz Asia- bardziej portretowo ?
4.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami