Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Basia

Domyślnie

A ja te zdjęcia kupuję wszystkie. Mogę jedynie powiedzieć, że pojedynczo nie wszystkie by idealnie grały, ale jako dyptyki - jak najbardziej świetnie się prezentują.

Moje ulubione to środkowe zestawienie.

Do tego dolne ze środka byłoby super portretem samodzielnym.
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski

Domyślnie

Bardzo dobre zdjęcia.

Domyślnie

Dobrze kombinujesz. Rób dalej swoje po prostu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    Niezaleznie od obiektywu, ostrości i takich tam drobiazgów, na razie jest to zlepek spontanicznych i zabawowych raczej zdjęć ładnej dziewczyny.

Fajnie ze się bawisz, że szukasz różnych ujęć - zastanów się tylko czy ich odbiór przez osoby inne niz ty i modelka będzie tak samo dobry.
    Bo przykładowo zdjęcie nr 3 dla was na pewno jest wspomnieniem fajnych momentów, ale dla postronnych jest to po prostu śmietnik.

Zatem z jednej strony pracuj nad techniką - na razie masz kłopoty z opanowaniem ekspozycji, kadru - a z drugiej nad tym czym powinien być portret i jak go przedstawiać.
    Co za bzdury!
    Każdy może mieć swoje zdanie, ale ja bym prosił aby może @lechupe rozwinął gdzie widzi "kłopoty z opanowaniem ekspozycji i kadru"? Jak dla mnie to set świetnie połączonych ujęć oddający charakter i nastrój fotografowanej osoby. Lekkie, spontaniczne fotografie nie muszę być fotografiami amatorskimi, wręcz odwrotnie. Większą sztuką jest zrobić takie (naturalne) portrety, niż kreacyjne ujęcia w monumentalnych pozach. Zbliżenia i detale dodają smaczku całej prezentacji. Podobnie jak takie motywy jak np. "luźny" styl kadrowania (np. 1 zdjęcie), który dodaje spontanicznego klimatu. Nie widziałbym tu wymuskanego kadru w złotym podziale.

Z ostrością rzeczywiście musisz uważać, bo wtedy fotografia może wiele stracić i nie da się już odzyskać pewnych ujęć i sytuacji, ale praktyka czyni mistrza...
    Moje portfolio: mirekzak.pl Mój Blog: Mirosław Żak - Blog Fotograficzny
    Zapraszam!

Domyślnie

Jak dla mnie zdjęcia są super. Moim zdaniem potrafisz uchwycić chwilę a to jest chyba najważniejsze. Foty wyszły bardzo naturalnie, ulotnie, zatrzymana chwila, zwłaszcza uśmiech i ten błysk w oku.
    Vycinek
    Nikon'o Skrzywiony)

Domyślnie

Dla mnie nieszablonowe kadry tylko na plus, i cały set bardzo dobry.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów