Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Domyślnie

Eee... Na 4-ce iOS 7 chyba całkiem ok działa...

Domyślnie

Na 4 tak, na 3 prawdopodobnie tak mocne zamulenie wynika z jakiegoś błędu, który pewnie załatają. na pozostałych iPadach też jest ok.
    Ostatnio edytowane przez ThomasVoland ; 03-10-2013 o 15:40

Domyślnie

Nie z błędu, tylko z tego, że trójka to jest tak naprawdę dwójka z ekranem o dużo wyższej rozdzielczości. I o ile dwójka sobie radzi całkiem przyzwoicie ze swoja rozdzielczością, tak trójka z Retiną już kuśtyka. Za to czwórka to jest wyświetlacz z trójki z zupełnie nowymi bebechami, więc i tu nie ma problemu. Jet jeszcze iPad Mini, który ma ekran 7" ale z rozdzielczością dwójki, więc upakowanie pikseli zbliża się do Retiny, ale to jest ciągle to samo, co w dwójce.
    Ostatnio edytowane przez Majek ; 03-10-2013 o 22:10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    trójka to jest tak naprawdę dwójka z ekranem o dużo wyższej rozdzielczości.
    Nieprawda. 2 ma A5, 3 ma A5X.

Domyślnie

No dobra, ale to ciągle ten sam procesor, tylko trochę wyżej taktowany. Niby tam jakies ruchy były poczynione, żeby lepiej obsługiwał Retinę, ale i tak podobno trójka chodzi mniej płynnie, niż dwójka (ja tego nie doświadczyłem, ale krótko miałem trójkę w łapkach). A jak widać, dołożenie tłuściejszego systemu jeszcze pogłębiło problem.
    Ostatnio edytowane przez Majek ; 03-10-2013 o 23:25

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    No dobra, ale to ciągle ten sam procesor, tylko trochę wyżej taktowany. Niby tam jakies ruchy były poczynione, żeby lepiej obsługiwał Retinę, ale i tak podobno trójka chodzi mniej płynnie, niż dwójka (ja tego nie doświadczyłem, ale krótko miałem trójkę w łapkach). A jak widać, dołożenie tłuściejszego systemu jeszcze pogłębiło problem.
    Trochę wyżej taktowany? 2 razy wyżej, z dołożonym drugim wątkiem, 2 razy większą przepustowością pamięci i i taktowaniem GPU 1 GHz (wcześniej nawet połowy tego nie było). Zresztą o czym my tu rozmawiamy, skoro iPad 3 w najgorszym wypadku się zrównuje z iPadem 2, a w testach często go wyprzedza (minimalnie, ale nie wypada gorzej). Twoja teoria nie ma żadnych podstaw, tyle w temacie. Jak poprawią iOS7 to będzie działał lepiej, chociaż podobno postawienie systemu od zera (a nie upgrade), niektórym pomaga i działa jak powinien.

Domyślnie

Ale... mam ipada 3 z zaktualizownaym iOSem do 7 i nie mam żadnych problemów.. estetycznie mi bardziej przypada do gustu, a pod względem wydajności nie zauważam różnicy w porównaniu z 6tką..

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów