Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17
    Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie Jaki tablet do 2000 zł?

Witam serdecznie zakupiłem córce tośke laptop ale niestety po krótkim uzytkowaniu stwierdziła, ze za duży że nie mobilny. Tak się stało że padł mój stary wysłużony dv5 hp. Ja odziedziczę po córce laptop a jej kupię tablet. Poszukuję coś góra do 2 tys. No jesli będzie coś dobrego o parę stów wyżej to też może być. Głownie zależy mi na Full HD mocnej maszynie na której będzie mnóstwo gier. Dobrze a nawet wskazane jest aby posiadał wewnętrzny modem na coś pokroju orange free lyb aero2. Oczywiście bateria musi być jak smok. Z dobrym doświadczeniem spoglądam na nexusa od google. Mam telefon i jestem w pełni zadowolony. Może jakiś Acer, asus lub samsung. Nie znam się na tych wynalazkach dlatego serdecznie przyjmę każdą pomoc.

Ciekawi mnie też ten Toshiba AT-300-105 3G 16GB http://www.komputronik.pl/product/18...5_3G_16GB.html
    Ostatnio edytowane przez manfred ; 02-10-2013 o 08:56

Domyślnie

Do 2 tyś. to już nie tani tablet. Nie ten wątek.
    iPada bierzesz pod uwagę? 2200 bez modemu, 2600 z modemem. Gier multum, super wyświetlacz, wszystko zoptymalizowane i sprawnie działające, bateria trzyma jak szalona.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

No znalazłem taki TABLET APPLE IPAD 2 WI-FI 3G 16GB Biały PL MC982 2430 Brzmi fajnie zwłaszcza te ok 10 godz pracy.

Ups a gdzie jest wątek o "drogich" tabletach to bym sie przeniósł

Domyślnie

Albo czy brałeś pod uwagę definitywnie nie-taniego Surface Pro 2? :P
    i5, dużo RAM, office, outlook, możliwość uruchamiania normalnych aplikacji x86. Może działać jak netbook z klawiaturą, albo jak wydajny choć trochę ciężki tablet bez niej. Minusem dla Ciebie będzie praca na baterii.
    Jak ni eto zawsze jest też Surface RT 2
    d70s + N18-70 + N55-200

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Ale RT nie ma modemu 3G albo ja źle szukam.

Domyślnie

@Manfred nie określiłeś rozmiaru

jeżeli może być mniejszy (7 cali) to mimo, że sam posiadam Ipada, polecam ostatniego nexusa 7. Powinien być niedługo w wersji z modemem. Spokojnie zmieścisz się w budżecie. Ewentualnie jeżeli możesz poczekać to w październiku będą nowe ipady (także mini). Podejrzewam, że pojawią się wtedy na Allegro ipady w wersji 3 i 4 w cenach bliższych zakładanemu budżetowi. Jak znam życie wielu fanów Apple będzie się pozbywało "starego" sprzętu aby sfinansować zakup najnowszej wersji

pozdrawiam

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Chyba 10 a raczej napewno 10 mnie interesuje. A raczej nówka nie smigana.

A co myślicie o porównaniu ogryzka Retina 4 16 gb z tym http://www.komputronik.pl/product/19...2KL_Bialy.html
    Ostatnio edytowane przez bognik ; 02-10-2013 o 12:37 Powód: Łączenie postów

Domyślnie

Najpierw zdecyduj czy chcesz solidne oprogramowanie, dobry sklep ze sprawdzonymi aplikacjami (i nie z poradnikami i wirusami się pod nie podszywającymi), z wszystkim przystosowanym do rozmiaru tabletu (a nie powiększonym interfejsem telefonu komórkowego), baterią nawet na 16 godzin korzystania z internetu i aktualizacją do najnowszego systemu operacyjnego nawet za 2-3 lata. Czy może zupełne przeciwieństwo, do którego aktualizacji może nie być już w ogóle. Jak już zdecydujesz to wybór ogranicza się do iPadów (opcja 1), albo wszystkiego innego (opcja 2). Najlepiej zaczekać 2-3 tygodnie, bo pewnie będą wyjdą nowe modele.

Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

Powiem tak, skoro to ma być do tablet do wszystkiego i mieć porządną baterię, to w tej chwili raczej ipad.
    Jest to nie tyle odrębny system, co można by rzec, odrębna filozofia. drogi, ale dopracowany. No i ta bateria...

Ja mam akurat starą Iconię od Acera, z modułem 3G, z wgranym Andkiem 4,0, klawiaturą Bluetooth (rozmarzającą polskie znaki) i jestem zadowolony, ale jednak to nie ipad. System sam musiałem aktualizować, bo firma już nie wspomaga zmian - i wtedy dopiero zobaczyłem, co tablet może. A tak być nie powinno. Bateria też jeszcze trzyma, jak dla mnie długo, (ok. 6-7 godzin), ale mogłaby tak jak w ipadzie.

Ciekawy jest także Samsung Galaxy Note N8000 , gdyż ma możliwość obsługi ekranu specjalnym rysikiem, którym można rysować i pisać. Bateria może nie trzyma tak długa, jak w ipadach, ale jest też nieźle.

Ciekawy jest też tablet od Sony - Xperia Z.

A co do ipadów - to są już wyprzedaże - można ipada 4 kupić w sklepie poniżej 2500 zł.
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Domyślnie

Ja również polecam ipada
    tylko jak kupisz to nie uaktualniaj do ios7
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów