Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Deskorolki

Domyślnie Deskorolki

Witajcie!

Ode mnie 2 kadry z chłopakami na deskach. Świecone jedną YN560-II (druga nieopatrznie pozostała w domu) +RF603N, szkło T 17-50 2.8 @ f/3.5 ISO 320, 1/40s.

Zapraszam do komentowania

1.

2. Tutaj moją uwagę przyciąga cień

Pozdrawiam,
    SerU
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Jako "niedeskarz" i osoba nieszczególnie interesująca się tematem, za nic nie jestem w stanie wymyślić, co to za sztuczka na pierwszym zdjęciu i jest ono w mojej opinii słabe. Wspomniany trik, oświetlenie, otoczenie - nic nie przyciąga uwagi. Drugie znacznie lepsze, choć do ideału mu daleko. Centralnie strasznie. Przydałby się jakiś filtr na lampie albo gmeranie z obróbką, bo kolor budynku źle się prezentuje. Cień na ścianie, jak sam zauważyłeś, na plus. Myślę, że w takim miejscu możesz spokojnie pokombinować z dłuższymi czasami. Ustawić się tak, żeby za deskarz w momencie skoku była ciemność, w pozostałej części kadru latarnie itp., i z czasem się nie ograniczać, walnąć ze 2 sekundy czy nawet więcej. Może to dać dobry efekt.

Domyślnie

Dzięki Ebeb za pomysła Jak spotkam chłopaków jeszcze raz, to coś pokombinujemy. Wezmę parasolki, 2 lampy, będzie inaczej i może lepiej Wiem, gdzie urzędują, chętni do fotek są, więc problemów nie przewiduję
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Oszczędny w słowach
    Miasto
    pod Warszawą

Domyślnie

Cień na ścianie mógłby być tematem sam w sobie. Gdyby przyfocić monster cień i deskę, nie byłoby fajnie?
    --
    koproza
    piotrkoperski.pl

Uprawnienia umieszczania postów