Witajcie!
Czy może ktoś wie, gdzie można wywołać negatyw w E-6? W Szczecinie odmówiono mi przyjęcia takiego zlecenia i wytłumaczono, że "kolory będą sprane"Poza tym nie było tego w cenniku
![]()
Pozdrawiam!
Szukaj
Witajcie!
Czy może ktoś wie, gdzie można wywołać negatyw w E-6? W Szczecinie odmówiono mi przyjęcia takiego zlecenia i wytłumaczono, że "kolory będą sprane"Poza tym nie było tego w cenniku
![]()
Pozdrawiam!
Canon 40D + 17-40L f/4 + 70-200L f/4 + 580 EX II
fanaberiafoto.eu
trzeba było przewinąć negatyw do kasetki ze slajdu i bez szemrania oddać![]()
przy odbiorze może by się dało jeszcze jakiś rabat uzyskać za "spapraną" robotę i "sprane" kolory![]()
fanaberiafoto.eu
oczywiście z tym rabatem żartowałem - mogą cię od wyłudzacza pozwaćno ale "rób swoje - ryzyko jest twoje..."
Najwyżej będziesz odpowiadał za podżeganie![]()
fanaberiafoto.eu
będę zasłaniał sie niepoczytalnością i immunitetem
zresztą nie mam podpisu cyfrowego więc "ja" to nie ja![]()
ostrowski_marci, masz jakiś patent na to przewijanie? Bo ja na razie mój jedyny pomysł to ręczne przewijanie w ciemni, ale moze być problem z końcówką na szpuli
Ja nie mam z tym problemu gdyż robie to sam i nie musze sie nikogo prosić.teraz w 99% maja maszyny do c-41 i tak robią.Ja wszystkie rodzaje filmow robię i nie prosze sie nikogo.a jak ktos spyta jak to proste. jobo ATL-1
Ta maszynka rozwiewa wszystkie moje problemy.czarno białe,c-41 i E-6
patentu nie mam bo nieczęsto zdażało mi się przewijać - ostatni raz to pewnie z 5 lat wstecz przewijałem w ciemni zerwaną superię w zenicie do kasetki z ORWOz tego co mi się kołacze w strzępkach pamięci to w labach mają (mieli???) takie maszynki do przewijania (gdzieś takie ustrojstwo widziałem ale nie pamiętam szczegółów)
Może na allegro/ebayu? Były takie patenty do przewijania negatywu z dużej szpuli (30,5m) do kasetek, że wystarczyło raz w ciemni zamontować tą dużą szpulę, a potem same kasetki można było juz umieszczać i przewijać przy świetle dziennym. Taki patent jest używany przez ludzi, którzy robią zdjęcia na czarno-białych negatywach (koszt pojedynczej klatki wychodzi wtedy sporo taniej)
Skontaktuj się z nami